Duhoarea din Cluj, amplificată de caniculă. Ce probleme au găsit autoritățile la centrul de deșeuri

Data:

Duhoarea din Cluj, amplificată de caniculă. Ce probleme au găsit autoritățile la centrul de deșeuri. Potrivit reprezentanților ADI Eco-Metropolitan, asoicație responsabilă de implementarea sistemului integrat de tratare a deșeurilor din Cluj, mirosul insuportabil de gunoaie ar fi fost cauzat, în parte, de operațiunea de nivelare a deșeurilor. Aceasta însă nu este singura cauză identificată. 

Reprezentanții Gărzii de Mediu Cluj au efectuat o serie de controale în teren. Potrivit acestora, căldura nu a făcut decât să amplifice mirosul greu de suportat în tot orașul, dar și în zona metropolitană.  

„În urma controlului efectuat în teren de către inspectori A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj, alături de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Cluj, precum și reprezentanți ai Poliției locale a municipiului Cluj-Napoca, din data de marți, 29.08.2023, au fost identificate următoarele situații, care, pe fondul temperaturilor ridicate, au determinat degajarea mirosului neplăcut în municipiul Cluj-Napoca și anume:
– Efectuarea operațiunilor de nivelare a deșeurilor din cadrul depozitului ecologic Cluj;
– Acumularea de stocuri de deșeuri reziduale care urmează a fi tratate în cadrul instalației de tratare mecano-biologică (TMB) din cadrul CMID Cluj”, informează, marți, reprezentanții asociației ADI-Eco Metropolitan”, arată reprezentanții asociației, prin intermediul unei informări.  După cum a arătat, marți, edilul Emil Boc, cel mai probabil, mirosul insuportabil a fost cauzat de nerespectarea procedurilor de la centru de deșeuri. 

Citește și Fostul șef de la Permise Iași, suspectat de omor și fugă de la locul accidentului – rămăşite omeneşti, pe maşina acestuia

„Nu voi ocoli subiectul zilei – problema mirosului. Nu am stat cu mâinile în sân. Am accesat de ieri instrumentele Primăriei. Am verificat ce se intâmplă la vechea rampă de la Pata Rât, dar acolo nu există nicio problemă. Primăria și RADP-ul nu au nicio cauză în mirosul din oraș. M-am adresat Agenției de Protecție a Mediului, ADI ECO-Metropolitan. Cu probabilitate foarte mare, cauza mirosului este nerespectarea procedurilor de la CMID de către operator. Controlul nu s-a încheiat. Autoritățile statului își fac datoria. După părerea mea, nerespectarea procedurilor de la acest centru a determinat această situație. Căldurile extreme amplifică mirosul. Cert este că marea probabilitate este nerespectarea unor proceduri adminisrtrative de la CMID. Se vor dispune măsurile de remediere după încheierea controlului. Cer imediat să se intre în legalitate”, a declarat Emil Boc, marți, în deschiderea ședinței de Consiliu Local. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...