Unitatea de Arși de la Craiova e funcțională de 3 luni, dar nu are încă medici pentru ATI

Data:

Unitatea de Arși de la Craiova e funcțională de 3 luni, dar nu are încă medici pentru ATI. 28 de pacienți cu arsuri mici și medii au fost tratați în cadrul Unității Funcționale de Arși (UFA) amenajată și dotată la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova de Consiliul Județean Dolj.

Structura a fost inaugurată în aprilie 2022, dar a devenit funcțională un an mai târziu, în mai 2023. Pacienții sunt tratați de personalul Clinicii de Chirurgie plastică, în cadrul căreia ființează UFA. Unitatea nu are încă proprii medici ATI.

„De la momentul finalizării lucrărilor și dotărilor acestei unități, s-au desfășurat procedurile de avizare a structurii organizatorice, conform normelor și normativelor în vigoare.

La sfârșitul lunii mai a acestui an, s-a finalizat această procedură, iar Unitatea Funcțională de Arși a devenit funcțională din punct de vedere medical. Din luna mai și până acum au fost tratați deja 28 pacienți cu arsuri de grad mic și mediu”, au precizat reprezentanții CJ Dolj, la solicitarea Stiricraiova.ro.

Citește și Plată cu cardul la ”cutia milei”. O biserică a montat POS pentru donaţii

Înainte de înființarea UFA arșii erau tratați „la comun” cu alți pacienți în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică, care nu avea compartiment special pentru ei. Acum sunt 10 paturi, dar lipsesc încă medicii anesteziști și de terapie intensivă. Reprezentanții administrației județene spun că în septembrie vor fi scoase la concurs trei posturi.

„În acest moment, personalul Clinicii de Chirurgie plastică, microchirurgie și microchirurgie reconstructivă, în număr de 47 de persoane, incluzând medici, asistenți si personal auxiliar, asigură serviciile medicale pentru cele 35 de paturi ale clinicii, inclusiv pentru cele 10 paturi ale Unității Funcționale de Arși.

Pentru ca UFA să funcționeze la capacitate maximă, s-a demarat deja procedura pentru ocuparea a trei posturi de medici de Anestezie și Terapie Intensivă, concurs ce va avea loc în luna septembrie”, se mai arată în răspunsul CJ Dolj.

Continuarea în Știri Craiova.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...