După 20 de ani: Decizie de demolare a restaurantului fostului deputat Daniel Oajdea

Data:

După o aprigă bătălie juridică, întinsă pe mai mulți ani și la mai multe instanțe, Judecătoria Iași a luat o decizie majoră în cazul unui restaurant din Campusul Tudor Vladimirescu.

Firma Concurs SRL a fostului deputat Daniel Oajdea este obligată să demoleze acest spațiu pe care l-a ridicat în campus, pe un teren al Universității Tehnice „Gh. Asachi”.

În acest caz, judecătorii au descoperit că autorizația de construire prevedea edificarea unui chioșc. Niciodată până acum, în 22 de ani, Primăria Municipiului Iași nu a observat acest lucru.

În faza de apel

În luna februarie a acestui an, Judecătoria Iași a admits o cerere de chemare în judecată formulată, în 2015, de Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, pârâtâ fiind firma Concurs SRL, societate care închiriase un teren deținut de instituția de învățământ superior în Campusul Tudor Vladimirescu.

Conform deciziei, care ulterior a fost atacată cu apel de Concurs SRL, firma este evacuată de pe terenul în suprafaţă de 220 mp închiriat în anii 2000-2001 și trebuie să demoleze construcţia edificată pe acest teren în baza unei autorizații eliberată pe 16 august 2000 de Primăria Municipiului Iaşi.

În cazul în care societatea nu va face acest lucru, judecătorul a autorizat universitatea să ridice construcţia, pe cheltuiala Concurs SRL.

Apelul depus de firmă se va judeca la Tribunalul Iași, primul termen fiind stabilit pentru 29 septembrie 2022.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related