Premieră la Iaşi: de la grădiniţă până la doctorat, la aceeași școală

Data:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a autorizat funcţionarea unui liceu. Având în vedere că ciclurile preşcolar şi de şcoală primară şi gimnazială le deţinea deja, acum universitatea va putea pregăti tineri de la grădiniţă până la doctorat.

UAIC devine prima instituţie de învăţământ superior din România care are autorizaţie de funcţionare pentru toate ciclurile de învăţământ: de la grădiniţă până la doctorat şi studii post-universitare.

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) a emis o autorizaţie provizorie de funcţionare şi pentru două clase de liceu – de mate-info şi ştiinţe sociale, care se vor desfăşura sub umbrela UAIC.

Citește și: Oleg și Maria, la Sibiu. „Nu știm dacă ne putem întoarce în Ucraina. Dacă nu, unde mergem?”

Conform informaţiilor „Ziarului de Iaşi”, în momentul de faţă se aşteaptă ordinul de ministru prin care să fie confirmată autorizaţia ARACIP, însă cei de la UAIC nu vor să înmatriculeze elevi încă de anul acesta, ci vor să înceapă de anul viitor, fiindcă admiterea la liceu s-a încheiat şi clasele s-ar umple doar cu candidaţii care nu au prins loc şi cei care vor să se transfere.

Activitatea claselor a fost autorizată să se desfăşoară în Corpul B al Colegiului Economic „Virgul Madgearu” din Iaşi, cunoscut sub numele de Economic 2, o altă posibilitatea fiind organizarea lor după-amiază în spaţiile de la Liceul „Garabet Ibrăileanu”, în urma unor discuţii care au avut loc între conducerile celor două instituţii.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related