După ce a pierdut microbuzele școlare, directoarea liceului din Stâlpeni vrea să scape și de sala de sport?

Data:

În luna mai 2022, elevii de la Liceul „I.C. Petrescu” din Stâlpeni declanșau un protest spontan la adresa directoarei Postelnicu Elena. Motivele principale erau modul dictatorial de conducere a acesteia și interzicerea accesului în și din curtea unității școlare spre furgoneta sau magazinul din apropiere, de unde își luau cele necesare, apă sau de mâncare.

Din acel protest, directoarea liceului a înțeles doar că trebuie să construiască un gard, dacă se poate de 3 metri, astfel încât să țină toți elevii închiși în „staulul de oi” pe care îl păstorește. Nu s-a întâmplat imediat, dar a reușit în această vară, când directoarea liceului, aflată în activitate, a executat gardul mult promis. Fără să consulte pe nimeni: primărie, consiliul de administrație sau pe directorul adjunct, aflat în concediu

Un gard este, printre altele, elementul care împrejmuiește un spațiu, de regulă o proprietate deținută de cineva. La liceu, gardul era dispus până în iulie, când a trecut Google Car prin Stâlpeni, ca în schițele de mai jos: parte din acesta executat de vecinii unității școlare, parțial executat de autoritățile locale, după ce s-a construit sala de sport, iar partea din față, prin efortul liceului. În partea stângă din imaginea de mai jos se poate vedea cum era situația până în august acest an, iar în dreapta imaginii, care este cea de acum, când a apărut gardul făcut de directoarea Postelnicu.

Citește și: Olguța Vasilescu l-a dat în judecată pe Becheru. Acesta susține că ia în calcul să-i ceară expertizarea psihiatrică

Trebuie spus că terenul și clădirile de la liceu nu sunt întabulate, prin urmare nu există un plan cadastral care să arate limitele proprietății acesteia. Da, în comună se desfășoară un program de întabulare gratuită, cu bani europeni, dar probabil nu a ajuns și la liceu, urmând ca cel mai probabil, în scurt timp și aici să existe un astfel de document la oficiul de cadastru.

Nefiind întabulată, gardul este cel care indică aria proprietății, incluzând în interiorul perimetrului pe care îl determină clădirile aferente liceului: corpul principal de clădire, anexele și sala de sport. Sală care apare în Planul de Acțiune al Școlii 2020 – 2025, document aprobat de directorul liceului, la pagina 87, la punctele tari „Existența sălii de sport și a unui teren de sport”. Punct tare, dar despre care doamna Postelnicu Elena spunea că … este furată de la Mărăcineni.

Continuare în Gazeta de Stâlpeni!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: gazeta-stalpeni.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related