Educatorii și psihologii din Penitenciarul Deva reeducă deținuții pe holurile secției, pe genunchi

Data:

Psihologii și educatorii din cadrul Penitencioarului Deva sunt nevoiți uneori să desfășoare activităţile educative, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială pe holurile secției, pe genunchi, în condiții de muncă improprii, reclamă Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

„Penitenciarul Deva, cu complicitatea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), intenționează să desființeze sălile de clasă, cabinetele de asistență socială, cabinetele psihologice și biblioteca din cadrul secțiilor E5 și E6, pentru a le transforma în camere de cazare pentru deținuți.

Măsura adoptată de Penitenciarul Deva și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) afectează condițiile de muncă ale polițiștilor de penitenciare și va conduce inevitabil la imposibilitatea reintegrării deținuților, cu consecințe grave asupra creșterii recidivei în România”, arată FSANP.

Citește și: Averea deputatului Nicu Niță a explodat după ce a intrat în PSD. Lista terenurilor, pe 12 pagini

Reintegrarea deținuților va fi afectată

Recent, s-a finalizat modernizarea secțiilor de deținere E5 și E6 din Penitenciarul Deva, care, conform proiectului, cuprinde 4 săli de clasă și un spațiu specific securizat pentru cadrele didactice în timpul pauzelor, precum și unul pentru depozitarea materialelor didactice necesare procesului de școlarizare, un cabinet de asistență socială, un cabinet psihologic și o bibliotecă.

„Din lipsă de viziune managerială și fără a anticipa consecințele nefaste ale unei asemenea măsuri iraționale, Penitenciarul Deva și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) își doresc transformarea acestor spații în camere de cazare pentru deținuți, fiind afectat în mod grav procesul de reintegrare socială, școlarizare obligatorie precum și accesul deținuților la consiliere psihologică și asistență socială, totodată fiind pusă în pericol siguranța și integritatea cadrelor didactice.

În prezent cursurile de instruire școlară se derulează în 3 săli de mese și 2 cluburi, toate de mici dimensiuni. Tot în aceste spații insuficiente își desfășoară activitățile specifice cei 13 membrii specialiști ai sectorului reintegrare socială din cadrul Penitenciarului Deva”, arată Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Citește și: Averea deputatului Nicu Niță a explodat după ce a intrat în PSD. Lista terenurilor, pe 12 pagini

Educatorii și psihologii își fac munca pe genunchi, pe holurile secțiilor

FSANP menționează că, din cauza numărului insuficient de spații necesare derulării activităţilor educative, de asistenţă psiho-socială, uneori, specialiștii sunt puși în situația de a-și desfășura activitățile pe holurile secțiilor de deținere (pe genunchi).

„Totodată, cadrele didactice desemnate să desfășoare activitățile de instruire școlară se declară nemulțumite de spațiile improprii puse la dispoziție de către conducerea Penitenciarului Deva, întocmind în acest sens o solicitare către directorul unității pentru a le asigura spații optime nevoilor educaționale ale deținuților, specificate și asumate de Penitenciarul Deva prin Protocolul de colaborare încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Liceul Tehnologic Transilvania Deva”, precizează federația. (Mai multe detalii aici)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...