Efectele prescripției: un tânăr ar putea scăpa după ce a fost prins de 4 ori băut la volan şi fără permis

Data:

Generozitatea Curţii Constituţionale (CCR) şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) oferă avocaţilor noi ocazii de a-şi salva clienţii. Prins de patru ori la volan fără permis, de trei ori fiind băut şi autor al unui accident rutier, un ieşean ar putea scăpa basma curată.

Conform deciziei curţii supreme de justiţie a ţării, răspunderea sa penală s-a prescris acum trei luni. La termenul de judecată din decembrie, el ar putea aştepta de la magistraţi scuze pentru deranj.

La sfârşitul lunii mai a anului trecut, Parchetul de pe lângă Judecătorie l-a trimis în judecată pe Marian Eduard Necoară pentru o faptă comisă pe 1 iulie 2017. La ora 1.35, aflat la volanul unui Opel, Necoară a fost oprit de poliţişti pe strada Străpungere Silvestru.

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

Atenţia poliţiştilor fusese atrasă de traiectoria sinuoasă a autoturismului. Interpelat de poliţişti, Necoară a afirmat că deţinea permis de conducere italian, dar nu-l avea asupra sa. Cercetările ulterioare au infirmat însă această susţinere.

Maşina condusă nu era a lui, ci a unui prieten. Acesta îl rugase să i-o aducă în parcarea de la McDonald’s. Necoară era mecanic auto, aşa că prietenul său era convins că are carnet.

După numai o săptămână, procurorii trimiteau în instanţă un al doilea dosar, pe acelaşi nume. Mult mai gros, acesta cuprindea o colecţie întreagă de infracţiuni la regimul rutier. Necoară era acuzat că circulase în stare de ebrietate la volanul unui VW Passat, fără a deţine permis. Poliţiştii îl observaseră intrând în rondul Zimbru pe o traiectorie sinuoasă şi fără a semnaliza schimbarea direcţiei.

Continuarea în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine ne va reprezenta în Parlamentul European. Lista noilor europarlamentari

Cine ne va reprezenta în Parlamentul European în următorul...

Un primar ar fi pierdut alegerile, dar amână afișarea rezultatelor. Oamenii protestează | Bihoreanul

Un primar ar fi pierdut alegerile, dar amână afișarea...

Câmpina are un nou primar. Candidatul PSD a câștigat alegerile | Oglinda de Azi

Câmpina are un nou primar. Candidatul PSD a câștigat...

Ziua Mondială Art Nouveau. Clădirile reprezentative ale orașului Bistrița | Săptămâna Online

Ziua Mondială Art Nouveau. Clădirile reprezentative ale orașului Bistrița....