Efectul CCR: Traficanţi de ţigări iertaţi de judecători

Data:

Zeci de traficanți de țigări au scăpat de pedepse, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că traficul de țigări nu poate fi asimilat contrabandei.

Pe lângă zecile de dosare penale în care judecătorii au trebuit să dispună achitarea inculpaților, decizia CCR a generat un val de procese în care cei deja condamnați pentru astfel de fapte cer aplicarea legii penale mai favorabile, sperând că vor scăpa din pușcărie.

Citește și: CSM-ul lui Savonea a validat parțial viitorul Consiliu păcălind la vot 8 colegi magistrați

Prin decizia nr. 176 din 24 martie 2022 Curtea Constituțională a României a stabilit că articolul din Codul Vamal, care reglementa așa-zisa contrabandă asimilată și care stabilea pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt neconstituționale.

Asta după ce membrii Curții au constatat lipsa unui prag valoric sub care fapta în discuție să nu mai constituie infracțiune.

Continuarea în MONITORUL DE BOTOȘANI.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related