Elena Udrea şi Ioana Băsescu scapă, prin prescrierea faptelor, de condamnările în dosarul finanţării campaniei electorale

Data:

Elena Udrea (foto) și Ioana Băsescu scapă de procesul de corupție în care primiseră 8 ani de detenție cu executare, respectiv 5 ani. Înalta Curte a decis, marți, încetarea procesului penal în baza deciziei CCR privind prescripția. Sentința este definitivă, potrivit G4Media.ro.

Elenei Udrea primise la instanţa de fond o condamnare de 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor în legătură cu finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

În acelaşi dosar, Înalta Curte a dispus încetarea procesului penal şi în cazul Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu. Curtea de Apel București a condamnată pe Ioana Băsescu la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare şi spălarea banilor.

Instanța supremă a anulat toate condamnările primite de ceilalţi inculpaţi din dosar: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări), care avea o pedeapsă de 6 ani în primă instanţă pentru luare de mită; Victor Tarhon (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea), care primise la fond 4 ani cu suspendare pentru luare de mită; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal), condamnat în primă instanţă la 3 ani cu suspendare pentru delapidare.

Instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,9 milioane lei de la Elena Udrea, iar Ioana Băsescu şi Ioan Silviu Wagner trebuie să plătească suma de 119.000 lei către partea civilă Oil Terminal SA.

Citește și: Proteste organizate în Piața Victoriei din Capitală, pentru demiterea miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual24 | De la Nistru pân’ la Tisa, tot elevul pică PISA

Cine mai credea încă, după treizeci de ani de...

Sentință halucinantă în dosarul angajării abuzive a activistului liberal Andrei Rîznic

Sentință halucinantă în dosarul în care sunt vizați trei...

Cum a crescut un antreprenor ieșean de la zero afaceri de milioane de euro pe 4 continente

Cum a crescut un antreprenor ieșean, creatorul Digitail, să...

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori consultați...