„Caracatița” din Voluntari. Soțul prefectului de Ilfov, inspector superior la Direcția de Asistență Socială, cea care trebuia să controleze „azilurilor groazei”

Data:

Dănuț Marian Neculae a fost din iunie până în septembrie 2022 inspector superior la Directia de Asistență Socială Voluntari, instituție implicată în scandalul „azilurilor groazei”. El locuiește în Voluntari, împreună cu soția sa, Simona Neculae, care ocupă funcția de prefect de Ilfov din partea PSD.

Simona Neculae a fost numită prefect în ianuarie 2022 de fostul premier Nicolae Ciucă. Înainte, actualul prefect a fost membru în consiliul de administrație al Trustului de Clădiri Metropolitane București SA, una dintre societățile comerciale ale primăriei și înființată de Gabriela Firea.

Din declarația de avere completată la 30 de zile de la încetarea raportului de muncă de Dănuț Marian Neculae rezultă că acesta a lucrat anul trecut la Compania Municipală Medicală București S.A pe postul de consilier de unde a încasat 58.000 de lei, dar și la societatea comercială Medica Vol SRL din Voluntari, de unde a încasat 51.000 de lei ca medic. Anterior, a fost director general al Companiei în mandatul Gabrielei Firea de primar al Capitalei.

Șef peste instituțiile primăriei

În 2018, îl regăsim director medical la Societatea Medicală Sfânta Cuvioasa Parascheva Voluntari, spitalul orașului condus de primarul Florentin Pandele, soțul ministrului Gabriela Firea.

Soția lui Neculae, Simona, avocat până ianuarie 2022 când s-a suspendat din barou, a câștigat în anul fiscal 2021 184.000 de lei din „servicii juridice”.

Contracte pe 15 ani cu PMB

Familia actualului prefect de Ilfov are două contracte cu primăria general a Capitalei, contracte semnate pe 27 august 2015, cu o lună înainte de arestarea lui Sorin Oprescu pentru fapte de corupție. Ambele contracte au fost încheiate prin negociere directă, au o valabilitate de 15 ani și au valoarea de 71.482 de lei fiecare.

Și Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu, sora Gabrielei Firea, a lucrat la Direcția de Asistență Socială din Voluntari chiar în perioada în care aveau loc abuzurile, arată documentele consultate de Centrul de Investigații Media și Buletin de București.

Sora Gabrielei Firea s-a transferat în februarie 2023 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related