Eliminarea facilităților fiscale pune în pericol și investițiile preconizate ale comunelor

Data:

Guvernul Românie pare decis să renunțe la scutirea de la plata contribuției pentru sănătate (CASS) în construcții de la 1 septembrie, creând valuri de îngrijorare și la nivelul autorităților locale, deoarece devizele, unele deja aprobate pentru investițiile planificate, fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală „Anghel Saligny”, fie cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții sau prin PNRR, ar putea necesita revizuire și majorare.

În comuna argeșeană Stâlpeni, spre ezemplu, investițiile anunțate precum „Construire Dispensar uman”, „Rețea de canalizare Dealu Frumos – Livezeni”„Modernizare drumuri comunale” sau „Reabilitare termică sediu primărie” sunt în pericol să fie grav afectate, autoritățile din Stâlpeni trebuind să decidă dacă aleg suportarea majorării costurilor de la bugetul local pentru aceste investiții sau renunțarea la unele din acestea.

Citește și: Aktual24 – Otopeni, comparat cu aeroportul din Kabul: „Lipsă totală de respect, totul e lipicios, cleios, balustrade, geamuri, scaune. Muște”. Reacții

Într-o perioadă în care comuna Stâlpeni aspiră la progres, este esențial ca autoritățile locale, în colaborare cu cele județene, să pună presiune pe Guvern pentru a se găsi un echilibru între interesele economice și nevoile locale, notează Gazeta de Stâlpeni.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Primăria comunei Stâlpeni

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related