Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe depune plângere penală împotriva ministrului Muncii, în legătură cu cazul azilurilor groazei

Data:

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, marți, că va depune o plângere penală împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, în legătură cu ordinul prin care ministerul a încheiat acordul cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), care a sesizat ororile din azilurilor groazei.

„Cei care torturau bătrânii au fost înregistrați când spuneau că trebuie să-i dea afară de la minister pe cei care au făcut verificarea și care aveau și obligația juridică să facă verificările și cei care până la urmă au făcut și plângerile care au generat tot. Imediat după asta, au fost și dați afară cei de la Centrul de Resurse Juridice, adică cei care făceau verificarea.

De cine au fost dați afară? De minister, de ministrul Budăi. Dacă crede cineva că este o totală coincidență că ăia vorbeau în interceptări că trebuie să scape de cei care verifică și după aia verificatorii au fost dați afară tocmai că îi prinseseră cum torturează bătrâni, eu nu cred”, a transmis europarlamentarul USR într-o filmare postată pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Managerul unui centru de îngrijiri paliative:  „Anormalui îi trebuie doar timp să devină normal”

„Fac plângere penală pentru că nu trebuie să scape șefii de sus. (…) Pușcărie pentru toți! Nici măcar nu au avut bunul simț să-și ceară scuze, să-și dea demisia măcar până vin procurorii să-i ridice. Toată lumea vrea să fie în funcție. (…) Să explice cum a dat ordinul prin care i-a dat afară pe cei care au descoperit lucrurile acelea oribile”, a mai spus Vlad Gheorghe.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), organizație neguvernamentală de apărare a drepturilor omului, cere, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu, demiterea ministrului muncii, Marius Budăi, „responsabilul moral pentru perpetuarea abuzurilor” în azilurile din Ilfov.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Vlad Gheorghe / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Două piețe din Timișoara, modernizate după sărbătorile pascale

Două piețe din Timișoara, modernizate. Cu investiții în derulare...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări” din Slănic Moldova

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, vineri, pe traseul...

Strada surpată din Slănic. Operaţiunile de umplere a craterului au fost finalizate | VIDEO

Strada surpată din Slănic. Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu,...