Proteste organizate în Piața Victoriei din Capitală, pentru demiterea miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi

Data:

Două proteste sunt anunțate la București pentru următoarele zile: unul pe 13 iulie, orrganizat de Declic și Corupția, iar altul pe 15 iulie, organizat de Integritate pe Bune și alte opt asociații civice. Protestele au legătură cu dezvăluirile privind căminele groazei și îi vizează pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Primul protest eba avea loc joi, de la ora 19.00, sub sloganul „#Totistiau. Afară cu Budăi și Firea!”.

„Vino joi, 13 iulie, ora 19.00, în Piața Victoriei, pentru a fi vocea celor din căminele groazei, care nu se pot apăra singuri.

Mergem să îi cerem premierului Marcel Ciolacu să îi demită pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministra Familiei și Protecției Sociale, Gabriela Firea.

Cu fiecare oră care trece, vinovăția morală a celor doi miniștri este tot mai clară.

Budăi și Firea au știut despre ororile din căminele pentru bătrâni și au tăcut. Mai mult, au încercat să mușamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernați de niște monștri.

E nevoie să îi tragem la răspundere! Vino să ții de bannerul Afară cu Budăi și Firea! #Niștemonștri #Toțiștiau!

Marcel Ciolacu face exerciții de PR și anunță controale la toate centrele care oferă servicii sociale din țară. Iar Marius Budăi face conferințe cu ONG-ul în care a lucrat un inculpat din ancheta DIICOT, aflată în desfășurare. În timp ce, Gabriela Firea vede conspirații peste tot și amenință jurnaliștii cu procese.

Firea și Budăi trebuie să plece! Vino în Piața Victoriei joi, 13 iulie, ora 19.00, să îi tragem la răspundere pe cei care sunt vinovați moral de această tragedie”, au transmis organizatorii protestului.

Citește și: Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe depune plângere penală împotriva ministrului Muncii, în legătură cu cazul azilelor groazei

Un mare protest sâmbătă, în Piața Victoriei

Integritate pe Bune a anunțat, de asemenea, un protest pentru sâmbătă, de la ora 18.00. Sub sloganul „Pedepsiți torționarii bătrânilor! Demisia Gabriela Firea! Demisia Marius Budăi!”, s-au alăturat Corupția ucide, Rezistența Civică Galați, Vedem Just, Rezistența, Inițiativa România, Asociația RoOmenia, RoSolidaritate și Declic.

„Tortura celor 100 de bătrâni este rezultatul prieteniei nesfârșite dintre PSD și crima organizată.

Gabriela Firea (ministru), soţul ei, Florentin Pandele (primar în Voluntari, orașul în care au avut loc abuzurile), şi Marius Budăi (ministru) au legături directe cu grupurile infracţionale.

Instituţiile publice care aveau rolul să controleze ce se întâmplă în azile (DGASPC și AJPIS) au sprijinit grupurile infracţionale. Aceste instituţii sunt subordonate Ministerului Familiei, Tineretului și Egalităţii de Șanse (Gabriela Firea) și Ministerului Muncii și Solidarităţii Sociale (Marius Budăi).

Unii dintre oamenii implicaţi au fost deja arestaţi (Ştefan Godei, prieten al lui Firea şi fost membru al Tineretului Social Democrat) sau suspendaţi din funcție (Ligia Gheorghe, mama unei fetițe căreia Gabriela Firea îi e naşă).

Totuşi, persoanele cu putere politică – Gabriela Firea, Marius Budăi şi Florentin Pandele – rămân neatinşi. Prim-ministrul României şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu iau nicio măsură pentru a-şi pedepsi membrii propriului guvern.

Pe 15 iulie, ora 18:00, ieşim în Piaţa Victoriei pentru a arăta că nu acceptăm ca cei mai vulnerabili din societate să fie abuzaţi şi că vrem ca abuzatorii să fie pedepsiţi!”, au anunțat organizatorii protestului de sâmbătă.

Citește și: Managerul unui centru de îngrijiri paliative:  „Anormalui îi trebuie doar timp să devină normal”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Miniștrii Marius Budăi și Gabriela Firea. FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. :”PSD face scut în jurul lui Firea și Budăi în scandalul azilelor groazei: „Nu poți face praf cariera unui om politic doar pentru că stă în Voluntari”i:(…)///2-Klaus Iohannis, întrebat la Vilnius cine trebuie să demisioneze din guvern după descoperirea lagărelor din Voluntari:: „Sunt și azile care funcționează impecabil” (…)___–-___”Babo, esti surda? -Mamaliga si cu urda”, cam acesta este raspunsul oraculului sasait, in fond foloseste si el acelasi limbaj de lemn, mostenit de la socru-sau…/// 3-iohannis, întrebat despre motivul demisiei lui Hellvig de la SRI: „Din motive personale a decis să se retragă”(…)____––____chiar f. pesonale, individul (oricum corupt, putred) a inteles ca el nici macar nu poate scapa precum criminalul pacepa, pentru ca toate crimele lui iohanis au fost stiute si chiar aranjate de acest demisionar, pe care au inceput sa tremure izmenele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related