EXCLUSIV Apartamentul Consulatului României de la Chișinău, distrus de un incendiu. Diplomatul refuză să discute

Data:

Clementina Ion are rang de ministru consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercial-Economică din Chișinău. La sfârșitul anului trecut, a închiriat un apartament situat în centrul orașului Chișinău de la medicul Radu Celnacov.

Pe 1 aprilie anul acesta, apartamentul închiriat a luat foc, fiind necesară intervenția pompierilor. Clementina Ion susține că focul a fost produs de supraîncălzirea unui laptop care era pus la încărcat pe pat.

Medicul încearcă să-și recupereze paguba, dar Ion invocă imunitatea diplomatică și Convenția de la Viena.

„Vă dați seama, vecinii au formulat pretenții, două etaje au fost afectate. Geamurile s-au spart, funingine peste tot, apoi apa pompierilor. Am încercat să iau legătura cu doamna Ion, mi-a transmis să mă judec cu Lenovo, că laptopul este de vină.

Am primit un proces verbal din partea pompierilor și poliției, dar nu am cu cine discuta pentru a rezolva chestiunea pagubelor”, a declarat pentru PRESShub medicul Radu Celnacov.

YouTube video

Vecinii au chemat pompierii

Medicul mai spune că apartamentul situat pe strada Mihai Eminescu nr 41 din Chișinău, în suprafață de 180 metri pătrați, este distrus și nu are cu cine să vorbească pentru a stabili valoarea pagubelor.

„Dorința mea este ca doamna Ion să delege pe cineva pentru a discuta aceste chestiuni. Ieșea foc din dormitor, nu se poate discuta de un scurt circuit, deoarece eu am schimbat toate prizele, apartamentul fiind pregătit pentru a fi închiriat ambasadei Statelor Unite.

Inspectorii de poliție au luat laptopul ca probă. Nu știm dacă era cineva în casă în momentul izbucnirii incendiului. Doamna Ion susține că a plecat, apoi s-a întors, cert este că a cerut unui vecin să sune la numărul de urgență”, ne-a mai declarat Radu Celnacov.

YouTube video

Reprezentanta României a refuzat să discute

Contactată de PRESShub, Clementina Ion nu a dorit să comenteze pe marginea acestui incident și ne-a îndrumat să luăm legătura cu Consulatul României de la Chișinău.

Întrebată dacă are imunitate diplomatică, având în vedere că în declarațiile de avere pe 2022 apare ca angajată ca director în Ministerul Antreprenoriatului și Turiosmului din România, Ion a răspuns afirmativ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...