EXCLUSIV Dan Dungaciu a fost sancționat pentru că nu vrea să-și facă publică averea  

Data:

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „I.C. Brătianu” (ISPRI) din cadrul Academiei Române, a fost sancționat de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că nu și-a depus declarațiile de avere și de interese în cei 11 ani de când conduce acest institut, după ce PRESShub a dezvăluit această ilegalitate.

„Vă comunicăm faptul că, urmare sesizării dvs, privind Dungaciu Dan, director Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale «I.C. Brătianu», acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională întrucât nu a depus declarații de avere și interese în conformitate cu dispozițiile art 4 alin. (2) din Legea nr. 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și deminităților publice, pentru modificarea și completarea Legii. Nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și modificarea și completarea altor acte normative”, a transmis ANI, la solicitarea PRESShub.

Citește și: Dan Dungaciu încalcă legea: nu și-a depus niciodată declarația de avere

Agenția nu precizează care a fost amenda pe care Dan Dungaciu a primit-o. Potrivit art. 29, din Legea 176/2010, nedepunerea declarațiilor de avere și de interese în termenele legale se sancționează cu amendă între 50 lei la 2.000 lei, iar ANI poate declanșa din oficiu o procedură de evaluare.

Deși există această sancțiune din partea Agenției Naționale de Integritate, pe site-ul institutului nu există nici în prezent o rubrică cu declarațiile de avere și de interese ale conducerii ISPRI.

Citește și: Dan Dungaciu a câștigat șefia unui institut al Academiei Române, după ce a concurat singur. De două ori

Contactat de PRESShub pentru a fi întrebat de ce nu și-a depus declarațiile de avere nici măcar după investigațiile ANI, Dan Dungaciu a declarat următoarele: „Încă nu am primit amenda. Voi vedea ce voi face după ce o voi primi. La revedere”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / Sabin Cârstoveanu

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...