Femeie sfâșiată de câini în Galați – un bărbat care a încercat să o salveze, atacat și el

Data:

Înmulțirea necontrolată a câinilor fără stăpân și lăsarea lor în libertate își arată colții, la propriu, și la Galați.

O femeie și un bărbat au ajuns la spital în stare gravă, după ce au fost atacați de mai mulți câini maidanezi, pe un câmp, la Vânători. Abia în urma acestui incident, o asociație de protecție a animalelor și poliția au descins pe terenul unde a avut loc atacul, pentru a încerca să captureze animalele.

Un incident deosebit de grav, care a avut loc duminică seară, lângă Galați, readuce în atenție problema nerezolvată a câinilor fără stăpân. Animalele, care s-au înmulțit din nou alarmat în ultima vreme și populează tot mai mult spațiul public, de la străzi la terenuri virane, au făcut două victime. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, care duminică seară se afla pe terenul „stăpânit” de o haită de câini, pentru a aduna urzici. A fost înconjurară de mai mulți câini, care au sărit la ea în momentul în care a încercat să îi îndepărteze. Au mușcat-o crunt de membre, repezindu-se inclusiv la cap, și i-au provocat multiple leziuni grave. Țintă a atacului animalelor furioase a devenit și un bărbat de 44 de ani, din Galați, aflat în zonă și care a încerat să o salveze pe femeia care țipa după ajutor. A fost, la rândul lui, mușcat de mâini și de picioare. Amândoi au avut nevoie de intervenția de urgență a ambulanței, care i-a transportat la spital. Femeia este în stare critică.

Citește și Zona Metropolitană Iași e plină de câini comunitari, padocurile lipsesc

„Cele două persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar femeia a rămas internată din cauza rănilor care i-au fost provocate la nivelul corpului și al capului”, a transmis ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, cercetările care se efectuează la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Galați urmând să stabilească inclusiv cine ar trebui să răspundă pentru lăsarea în libertate a câinilor fără stăpân.

Până la elucidarea situației, reprezentanții unei asociații de protecție a animalelor și polițiști au descins luni dimineață la Vânători, pentru a încerca să captureze câinii de pe terenul unde a avut loc atacul, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...