Firea, forțată de PSD să își dea demisia de la Ministerul Familei (surse)

Data:

Gabriela Firea a primit un ultimatum din partea conducerii PSD să demisioneze de la conducerea Ministerului Familiei. Demisia este așteptată până sâmbătă, când este anunțat un protest amplu împotriva ei în Piața Victoriei din București, pentru a detensiona situația, potrivit surselor PRESShub.

Ministrul Muncii, unul dintre cei doi membri ai Guvernului implicați în scandul azilurilor groazei, și-a anunțat joi demisia, „după o discuție cu Marcel Ciolacu”.

Gabriela Firea nu vrea să facă un pas în spate, potrivit surselor PRESShub, fapt care i-a revoltat pe colegii săi din PSD. Nemulțumirea lor vine din faptul că dezvălurile din presă o leagă fără urmă de îndoială pe ministra Familiei de Ștefan Godei, administratorul arestat al azilurilor pentru bătrâni din Ilfov, dar mai ales de faptul că scandalul a început să afecteze imaginea partidului.

Chiar Paul Stănescu, considerat unul dintre protectorii Gabrielei Firea în PSD, i-ar fi cerut să iasă din spațiul public, demisionând de la Ministerul Familiei, potrivit surselor PRESShub.

Dacă aceasta nu va accepta să plece din Guvern, pesediștii iau în calcul retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea.

Citește și: Și totuși este trist că scandalul azilelor a izbucnit doar pentru că Ciolacu se răfuiește cu Firea

Purtătorul de cuvânt al PSD: Să explice apropierea de Ștefan Godei

Un mesaj public important pentru Gabriela Firea a venit chiar de la purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu.

Acesta a declarat, joi, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ministra Familiei va trebui să explice apropierea de Ștefan Godei și „să decidă în consecință”.

„Dacă a fost (angajat, n.red.) la cabinetul senatorial, angajarea se face de către parlamentar”, a spus Romașcanu.

Acesta a precizat că nu poate să transmită o poziție a partidului, dar personal poate să spun că, din punctul de vedere al atribuțiilor privind centrele pentru vârstnici, Ministerul Familiei nu avea legătură, iar „din punct de vedere politic demisia e un act unilateral care se ia în funcție de decizii personale”.

„Doamna Firea va trebui să explice această apropiere, dacă ea a existat, și să decidă în consecință”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lucian Romașcanu a admis că „poate fi considerată o problemă de imagine”.

Godei, angajat la cabinetul parlamentar al lui Firea. Aceasta insistă că nu îl cunoaște

Picătura care a umplut paharul nemulțumrii în PSD a fost dezvăluirea de joi, făcută de Gândul și G4 Media, conform căreia Ștefan Godei apare angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce el ocupase această funcție pe când actualul ministru al Familiei era primar general al Capitalei.

Ștefan Godei, arestat în dosarul azilurilor de bătrâni din Ilfov, a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023.

Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de forbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020.

Citește și: Ștefan Godei, pe care Firea spune că nu îl cunoaște, a lucrat și la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea. Cum se scuză Firea

În ciuda acestor fapte, Gabriela Firea insistă că nu-l cunoaște pe „torționarul” de la Ilfov.

Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, susține Gabriela Firea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

La insistențele lui Ciucă, președintele PNL Botoșani a renunțat la funcție

La insistențele lui Ciucă, președintele PNL Botoșani a renunțat...

Începe Programul Noua Casă 2024, cu 0,5 miliarde de lei mai puțin față de 2023

Începe Programul Noua Casă 2024, cu 0,5 miliarde de...

Aleksei Navalnîi a fost ucis înaintea unui schimb de prizonieri

Aleksei Navalnîi a fost ucis înaintea unui schimb de...