Firme liberale și primării din județul Iași, anchetate de DNA pentru sute de licitații trucate

Data:

Firme liberale și mai multe primării din județul Iași, anchetate de DNA pentru sute de licitații trucate. Serviciul Teritorial Iași al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cercetează legăturile dintre trei firme din siajul PNL Iași și mai mulți primari din zona Moldovei.

Împreună, aceștia ar fi aranjat licitații sau achiziții directe pentru ca firmele să primească contracte de milioane de lei.

Dosarul este în lucru de circa un an. Verificările inițiale au avut în vizor achiziții adjudecate de firmele Geo Myke (Dragoș Ciopate) și Speed Iași (Cristian Dorneanu), mai recent fiind cercetată și o a treia firmă, din București, MMB Plus Expert (Cristian Marari). 

Reporter de Iași a dezvăluit, în urmă cu câțiva ani, succesul fulminant al lui Ciopate și al amicului său Dorneanu în rândul primăriilor cu edili PNL.

Citește și: O afacere care a explodat în România: mame surogat. Tinerele sunt racolate la vedere

Dosar de abuz în serviciu

Surse bine informate au declarat pentru Reporter de Iași că procurorii DNA cercetează, din iunie 2022, legăturile potențial penale la atribuirea unor contracte dintre firme controlate de Dragoș Ciopate și funcționari din autoritățile publice contractante din zona Moldovei.

Inițial, societățile cercetate au fost Geo Myke SRL a lui Dragoș Ciopate și Speed Iași SRL a cumătrului său Cristian Dorneanu cărora le-ar fi fost atribuite mai multe contracte de proiectare a unor lucrări cu încălcarea dispozițiilor legale.

Citește și Un brăilean a picat proba practică pentru permis după ce a venit beat la traseu

La finalul anului 2021, REPORTER DE IAȘI dezvăluia modul în care Geo Myke și Speed Iași au câștigat mai multe licitații la care concurenții au fost descalificați și felul în care le-au fost acordate sute de contracte, prin încredințare directă.

Din analiza cifrelor de afaceri pe ultimii ani s-a observat și că cifrele de afaceri ale firmelor au crescut după venirea PNL la guvernare. Cele două societăți împart același sediu din Valea Lupului – una la parter, celaltă la etaj.

Mai multe, în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related