Fiul unui fost deputat din Craiova, condamnat cu executare după ce a condus drogat

Data:

Fiul unui fost deputat din Craiova a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor. Hotărârea este definitivă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul lui Ioan Buzatu, fiul fostului deputat liberal Horațiu Buzatu, față de decizia Tribunalului Dolj din vara anului trecut când fiul fostului deputat a primit 2 ani de închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor la care s-a adăugat o altă pedeapsă, tot pentru deținere de droguri, acesta fiind în perioada de supraveghere.

„Revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare aplicată prin Sentinţa penală nr. 352 din 30.07.2020 pronunţată de Tribunalul Dolj, definitivă prin neapelare la data de 25.08.2020 şi dispune executarea acestei pedepse.

În temeiul art. 43 alin. 2 C.pen., adaugă pedeapsa de 2 ani, stabilită în prezenta cauză, la pedeapsa de 2 ani închisoare la care a fost condamnat prin Sentinţa penală nr. 352 din 30.07.2020 pronunţată de Tribunalul Dolj, definitivă prin neapelare la data de 25.08.2020, ce constituie primul termen al recidivei, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 4 ani închisoare, în regim de detenţie”, era decizia tribunalului care a fost menținută de Curtea de Apel.

Citește și: Milionarul Dragoș Dobrescu nu scapă de proces. Instanța Supremă a decis că faptele nu se prescriu

Fiul unui fost deputat a consumat cannabis și amfetamină

Potrivit instanței, pe 21.08.2021, ora 04.16, Buzatu Jr a condus pe str. Bariera Vâlcii din Craiova autovehiculul marca Volkswaggen „aflându-se sub influența substanțelor psihotrope, după ce în seara zilei precedente deținuse și consumase cannabis sub forma unei țigarete”.

Cu ocazia opririi, polițiștii l-au testat cu aparatul DrugTEST, fiind rezultat pozitiv la substanțele THC 5, amfetamină și metamfetamină. Buzatu a recunoscut că inspirat fum de cannabis involuntar la o petrecere, iar cu privire la metamfetamină și amfetamină a declarat că nu a consumat și probabil persoane necunoscute i le-au pus în paharul folosit.

Ioan Buzatu eset fiul cel mai mic al lui Horașiu Buzatu, un om de afaceri din Craiova care în 2016 a candidat pentru postul de primar al municipiului din partea partidului Mișcarea Liberală.

Fost presedinte al PNL Dolj înainte de anul 2014, Horațiu Buzatu a fost deputat în perioada 2004-2008 din partea liberalilor și este în prezent acționar la mai multe firme din municipiu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Tata e fost deputat, deci pe linia moarta a politicului. Că dacă era în funcție , nu primea nici măcar o zi. Oricum îl scapă „tati” . Iese pepede ptr așa zisa „buna purtare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cartelul din Carpați. Despre averea impresionantă a unor lideri liberali, în Sinaia și Franța

Cartelul din Carpați este o grupare din jurul primarului...

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...