Ramona Lile reconfirmată ca plagiatoare. A pierdut și funcția de rector

Data:

Ramona Lile reconfirmată ca plagiatoare, după ce a pierdut definitiv procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta este doar unul dintre multele cazuri de plagiat apărute în presa din România, scandaluri care reflectă situația sistemului de învățământ.

După mai mult de șase ani de când Revista 22 i-a dezvăluit plagiatul în 12 lucrări, Ramona Lile, fost rector la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, a pierdut procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și Botoșani: județul investițiilor ratate

Sancționată în 2021 pentru 6 plagiate

Ea s-a judecat cu Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice (CNECSDTI), cu Ministerul Cercetării și Ministerul Educației după ce a fost sancționată în 2021 pentru 6 plagiate cu degradarea academică și cu interdicția de a participa la comisii și la concursuri pentru funcții.

Citește și Există tensiune în societate cum nu a mai fost de la căderea lui Ceaușescu

Ramona Lile reconfirmată ca plagiatoare, a plagiat în mai multe lucrări

În proces, Lile a atras și universitatea, pe care a pus-o la cheltuială pentru plagiatele sale. Prima instanță, Curtea de Apel Timișoara, motivase consistent respingerea acțiunii fostei rectorițe.

Ca o consecință a sancțiunilor Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice CNECSDTI, Ramona Lile nu a mai putut candida pentru funcția de rector, după ce Ministerul Educației i-a respins confirmarea la o rundă ilegală de alegeri care încălca sancțiunile. Colectivul nu a ales-o nici în noul Senat, nici în Consiliul facultății, potrivit Revista22.

Continuarea în Revista22


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....