Fosta secretară a unui lagăr de concentrare, în vârstă de 97 de ani, condamnată pentru moartea a 10.500 de persoane

Data:

Fosta secretară a unui lagăr de concentrare nazist, acum în vârstă de 97 de ani, a depus un apel împotriva sentinței pe care a primit-o pe 20 decembrie pentru rolul său în decesele care au avut loc la „locul ei de muncă”.

Identificată doar drept Irmgard F, în conformitate cu legile germane privind confidențialitatea, fosta angajată a lagărului de concentrare din Stutthof a fost găsită vinovată pentru complicitate la peste 10.500 de cazuri de crimă și a fost condamnată la doi ani cu suspendare de către o instanță din nordul Germaniei.

În urma recursului, Curtea Supremă Federală trebuie să examineze dacă a fost comisă o eroare de procedură, scrie agenția germană de presă DPA.

La șaptezeci și șapte de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, cazul lui Irmgard F va fi cu siguranță unul dintre ultimele procese desfășurate în Germania care vizează crimele Holocaustului.

Citește și: Guvernul a aprobat supraimpozitarea companiilor de energie. 60% taxă pe profiturile excedentare

Avea 19 ani în momentul crimelor

Imgard F a lucrat ca angajat civil în biroul comandantului din Stutthof, lângă ceea ce era atunci Orașul Liber Danzig, acum Gdańsk în nordul Poloniei, din iunie 1943 până în aprilie 1945 și, prin urmare, a fost găsită vinovată pentru că i-a ajutat pe cei responsabili de lagăr la uciderea sistematică a deținuților.

Deoarece crimele au avut loc când ea avea între 18 și 19 ani, procesul a avut loc în fața unui tribunal pentru minori din Itzehoe, un orășel la nord de Hamburg.

Pedeapsa cu suspendare a instanței a fost conformă cu ceea ce a solicitat acuzarea. Apărarea a cerut achitarea, menționează DPA.

În timpul Holocaustului, regimul nazist german a ucis în mod sistematic aproximativ 6 milioane de evrei în Europa între 1941 și 1945, un genocid care a reprezentat aproximativ două treimi din populația evreiască a Europei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Imgard F a lucrat ca angajat civil în biroul comandantului din Stutthof. Foto Christian Charisius/dpa/Pool/dpa

spot_imgspot_img
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban a mai lucrat la România liberă și revistele Casa mea, Bebelu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...