FOTO 200 de persoane din mai multe localități hunedorene, izolate în urma distrugerilor provocate de viituri

Data:

Aproximativ 200 de persoane din mai multe sate din Ținutul Pădurenilor sunt izolate în urma distrugerilor provocate de viituri la drumurile de acces, a anunțat duminică după-amiază ISU Hunedoara.

Localitățile afectate sunt Cerbăl, Vălari, Ulm și Arănieș.

Potrivit ISU Hunedoara, pompieri, jandarmi, echipe de la drumuri și autorități locale acționează non stop pentru înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteo periculoase înregistrate ieri în centrul județului.

De asemenea, în zonele afectate se află echipe ale Asociației „SALVITAL” care asigură, la nevoie, asistență medicală.

Potrivit datelor primite de la furnizorul de electricitate, peste 1200 de persoane nu beneficiază de curent electric, dar echipele de electricieni sunt în teren pentru a remedia defecțiunile.

170 de gospodării, afectate de ploile torenţiale

Un număr de 170 de gospodării din 30 de localităţi situate în Ţinutul Pădurenilor au fost afectate de ploile torenţiale care au căzut sâmbătă după-amiază în judeţul Hunedoara, prefectul Călin Marian convocând, duminică, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) la care au luat parte şi primarii din comunele care s-au confruntat cu inundaţii.

Citește și: Prigojin se răzgândește brusc și pune capăt rebeliunii militare din Rusia

Potrivit primelor date centralizate de autorităţi, în urma ploilor torenţiale, au fost afectate 30 de localităţi, două drumuri naţionale, patru drumuri judeţene şi trei drumuri comunale. De asemenea, 15 localităţi au rămas fără curent electric, iar 23 de persoane, între care trei copii, au fost evacuate.

În cadrul reuniunii CJSU au fost analizate şi adoptate măsurile ce se impun ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate în judeţ, prefectul, care s-a aflat sâmbătă după-amiază în teren, subliniind că este „extrem de important” să fie remediate rapid problemele din localităţile afectate, a informat Prefectura.

„Cel mai important este să rezolvăm problemele de infrastructură care pun în pericol circulaţia rutieră şi cele legate de întreruperea curentului electric. Avem un număr de 170 de gospodării afectate şi am solicitat să ne fie comunicate toate rapoartele operative de către Comitete locale de situaţii de urgenţă, într-un termen cât mai scurt. Ceea ce vreau să evidenţiez este faptul că trebuie să fim operativi, trebuie să lucrăm împreună pentru a soluţiona aceste situaţii neplăcute. (…) Doresc să le transmit cetăţenilor că pericolul a fost depăşit, dar, în cazul în care vor mai exista asemenea situaţii, îi rog să semnaleze orice problemă la numărul de telefon 112”, a transmis prefectul judeţului Hunedoara, potrivit Agerpres.

El a precizat că, alături de pompierii militari, pe teren se află şi echipe ale jandarmilor, pregătite să intervină dacă este nevoie.

Citește și: VIDEO Președintele FITS a primit prima distincţie de excelenţă acordată de Ministerul Culturii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ISU Hunedoara / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...