Cum arată Cazinoul din Constanța reabilitat peste 80 la sută. Va fi redeschis în curând

Data:

spot_img

Cum arată Cazinoul din Constanța, reabilitat în proporție de 80 al sută și care urmează să fie redat publicului foarte curând, după cum a anunțat, pe pagina de Facebook, primarul Constanței, Vergil Chițac.

„După o așteptare nemeritată, de zeci de ani, a mai rămas puțin și îl redăm comunității. Cazinoul este gata în proporție de 80% și arată impecabil”, a scris edilul într-o postare însoțită de câteva fotografii.

Cazinoul din Constanța, reprezentativ pentru arhitectura Art Nouveau, a fost construit după planurile arhitectului francez Daniel Renard și a fost inaugurat la 1910. Monument istoric de categoria A, clădirea de pe faleza Constanței a devenit rapid emblema orașului de la malul mării.

În lipsa unor reparații capitale, Cazinoul s-a degradat permanent, iar astăzi se află într-o situație deplorabilă. În ultimii ani, a fost concesionat unor afaceriști israelieni, apoi a fost la un pas să fie vândut de fostul primar Radu Mazăre unor afaceriști „turci sau arabi bogați”, pentru ca apoi să fie pasat de la o instituție la alta.

În cele din urmă a devenit tema electorală preferată de candidații pentru Primăria Constanța la alegerile din 2012 și 2016. Abia în anul 2015 au fost alocați banii necesari reabilitării monumentului istoric, însă, cu toate acestea, nici până astăzi nu au început lucrările de refacere a Cazinoului.

După 1989, traseul Cazinoului din Constanța a fost unul sinuos. Inițial, a ajuns în administrarea SC Litoral SA, iar imediat după venirea lui Radu Mazăre la Primăria Constanța clădirea a fost preluată de administrația publică. În 2001, a ajuns în administrarea SC Confort Urban SRL (o societate aflată în subordinea primăriei).

Citește și Ministerul Educației nu mai are bani de salarii

În 2006, Consiliul Local Constanța a decis concesionarea imobilului și a demarat procedura de licitație. În urma negocierii directe, în 2007, firma israeliană SC Queen Investment Inc. SRL a primit în concesiune Cazinoul pentru 49 de ani. După 1989, traseul Cazinoului din Constanța a fost unul sinuos.

Inițial, a ajuns în administrarea SC Litoral SA, iar imediat după venirea lui Radu Mazăre la Primăria Constanța clădirea a fost preluată de administrația publică. În 2001, a ajuns în administrarea SC Confort Urban SRL (o societate aflată în subordinea primăriei).

În 2006, Consiliul Local Constanța a decis concesionarea imobilului și a demarat procedura de licitație. În urma negocierii directe, în 2007, firma israeliană SC Queen Investment Inc. SRL a primit în concesiune Cazinoul pentru 49 de ani. Mai multe despre istoria recentă a Cazinoului, AICI.

Sursa foto – Vergil Chițac

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related