FOTO. Sinagoga din Orăștie a fost vandalizată. Distrugerea monumentului istoric, sesizată Poliției de doi arheologi ai muzeului din localitate

Data:

Ferestrele Sinagogii din Orăștie au fost sparte cu pietre și bolovani, vandalizarea clădirii monument istoric fiind observată luni dimineața de doi arheologi ai Muzeului de Etnografie și Artă Populară din localitate, Mihai Căstăian și Adrian Căsălean.

Cei doi arheologi erau pe teren și se ocupau de supravegherea arheologică a lucrărilor la rețeaua de gaz pe strada Cetății din Orăștie, în apropierea sinagogii.

“La prima vedere ferestrele și ușile de pe latura de vest și de sud sunt sparte, ușa Sinagogii fiind închisă. De-a lungul pereților, în glaful ferestrelor și, probabil, în interiorul edificiului, se regăsesc câteva zeci de pietre de mărime mijlocie, dar și bolovani de caldarâm”, au constatat arheologii.

Citește articolul complet în Știrile Transilvaniei

spot_imgspot_img
Știrile Transilvaniei
Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zeci de percheziții la traficanți care vindeau droguri de mare risc elevilor

Zeci de percheziții la traficanți de droguri de mare...

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din...

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat complet. Decizie a CCR

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat...