Fundația Assa, organizația neguvernamentală care construiește un campus medical și educațional pentru copiii grav bolnavi, a pornit într-o caravană națională

Data:

Scopul Caravanei ASSA este identificarea cazurilor vulnerabile din toate județele din România și implementarea unor programe sociale, alături de autoritățile din fiecare comunitate.

Fundația ASSA are drept misiune îmbunătățirea vieții copiilor care luptă cu boli grave sau neajunsuri. Campusul ASSA – cel mai ambițios proiect al organizației – va cuprinde: o clinică de diagnosticare și tratament pentru copiii cu afecțiuni psiho-neuro-motorii, o tabără și săli multifuncționale accesibilizate pentru copiiii cu dizabilități.

Până la finalizarea construcției, Fundația ASSA derulează mai multe proiecte dedicate copiilor grav bolnavi sau aflați în situații vulnerabile: tabere sociale , ateliere educativ-recreative, workshop-uri pentru copii și părinți, campanii de ajutorare, facilitări servicii medicale, etc.

„Caravana ASSA a apărut în urma necesității de a ajunge în toate comunitățile în care trăiesc copii care luptă fie cu boli grave, fie cu neajunsuri. Aflăm, astfel, ce proiecte sociale implementăm pe termen scurt, mediu și lung și cum adaptăm întreaga structură a Campusului ASSA la nevoile concrete ale acestor copii. Ne dorim ca în fiecare comunitate să avem întâlniri cu autoritățile locale, dar și cu reprezentanți cheie ai comunității care doresc să colaborăm în sensul ajutorării copiilor”. – Cristian Lițeanu, director executiv Fundația ASSA

Pe 12 decembrie, Caravana ASSA ajunge în Prahova, iar programul zilei este structurat astfel:

În prima parte a zilei, echipa va aduce componenta terapiei ludice prin activități educativ-recreative adresate copiilor tipici și atipici, dar și părinților și profesorilor. La această activitate, vor participa și specialiști în neurofeedback, psihoterapie și nutriție.

 În cea de-a doua parte a zilei, echipa ASSA invită oficialitățile comunității prahovene, dar și persoanele care au un rol în sprijinirea copilor vulnerabili,  la un eveniment de informare și schimb de experiență în domeniul protecției și sănătății copiilor.

Citește și: 4 idei de cadouri pentru copii, cu ocazia apropierii spiritului Crăciunului

Cunoscuta artistă Nico, ambasador al Fundației ASSA în Prahova

Îndrăgita artistă, originară din Ploiești, s-a alăturat cu entuziasm acestui proiect, devenind ambasador al Fundației ASSA în Prahova.

„Decizia de a deveni ambasador al Fundației ASSA în locul meu natal a venit firesc. Dacă există și un simplu gest, oricât de mic, pe care îl pot face pentru copiii care luptă cu boli grave sau cu neajunsuri, îl voi face necondiționat.

Dacă prin ceea ce știu eu să ofer, pun umărul la ajutorarea micuților, o fac cu inima deschisă. Mesajul meu, pentru oamenii din comunitatea mea, este acela de a ne pune inimile laolaltă, în sprijinul unor copii și al familiilor acestora și de a dărui fiecare, în dreptul său, câte o bucată de Bine.

Mesajul meu va lua și foma muzicii, pe care o voi dărui alături de partenerul meu de scenă, Romeo Zaharia, în data de 12 decembrie, oamenilor din comunitate, întru sprijinul copiilor vulnerabili.”. – Nico

Evenimentul de prezentare a Fundației ASSA va avea loc la Casa Seciu, în Boldești-Scăeni, comunitate în care organizația implementează deja proiecte sociale destinate copiilor vulnerabili.

Detalii despre Fundația ASSA, Caravana ASSA, Campusul ASSA și celelalte proiecte ale fundației: https://fundatiaassa.org/

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban a mai lucrat la România liberă și revistele Casa mea, Bebelu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronatul OFA UGIR lansează soluții pentru evoluția educației din România

Soluții pentru evoluția educației din România, propuse de patronatul...

Tenorul Ștefan von Korch şi pianistul Alexandru Burcă vă invită la concertul Granada – Ecouri Mediteraneene pe 30 mai 

Tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ vă invită în Opereta LOUNGE

Programul din Opereta Lounge pentru mai

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian anunţă programul din OPERETA LOUNGE pentru luna Mai