Furt de curent la Târgul de Crăciun din Craiova. Căsuțele primăriei, branșate ilegal la rețeaua electrică

Data:

Furt de curent la Târgul de Crăciun din Craiova. Polițiștii fac cercetări, după ce compania de distribuție a energiei electrice a sesizat organele abilitate.

Distribuție Oltenia ar fi descoperit în cadrul unui control desfășurat în urmă cu circa două săptămâni branșamente ilegale la rețea de la căsuțele puse la dispoziție de Primăria Craiova comercianților din Târgul de Crăciun, conform surselor stiricraiova.ro. Ar fi vorba despre cele amplasate în zona Doljana.

Citește și: Arafat: Ferma Dacilor putea fi închisă în urma controlului din anul 2019, având baza legală pentru închidere

Expozanții care participă la Târgul de Crăciun ar fi fost fost selectați de municipalitate astă-vară ”pe sprânceană”.

Aceștia au achitat o taxă de participare, stabilită și aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 705/2022. În taxa de participare a fost inclusă închirierea căsuțelor (costuri de montare/demontare/ întreținere/curățare).

Citește și: Cine este funcționarul care a pus umărul la demiterea secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat de revoluționar pe premierul Ciolacu

Furt de curent la Târgul de Crăciun. Ce acuză compania de distribuție

Conform cerințelor Primăriei, ca să obțină acordul de participare, solicitanții cu activitate de alimentație publică au trebuit să prezinte lista cu tipul și numărul de receptori, puterea instalată a fiecăruia, precum și numărul de ore de funcționare, în vederea calculării consumului de energie electrică.

„Costurile legate de electricitate, salubrizare, colectarea, transportul și eliminarea apei reziduale și a uleiurilor alimentare, după caz, sunt în sarcina comercianților”, s-a menționat în criteriile de participare la târg, publicate pe site-ul administrației locale.

Însă, cel puțin în privința consumului de energie, primăria a explicat că electricitatea consumată se plătește la paușal.

„Expozanții care desfășoară activități comerciale alimentare cu consum energetic ridicat vor comunica o listă cu tipul și numărul de receptori care vor fi montați, puterea instalată a fiecăruia (în kW), precum și numărul de ore de funcționare.”

Mai multe în Știri Craiova


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...