Gălățenii sărbătoresc 12 ani de la câștigarea campionatului, în aceeași zi în care Oțelul are șansa să promoveze în Superligă

Data:

15 mai a rămas drept o zi memorabilă din 2011 încoace prin prisma faptului că la această dată a fost consemnat primul titlu din istoria fotbalului gălățean.

A fost victoria celor de la Oțelul, chiar la Galați, cu Poli Timișoara (locul 2 la acea vreme), scor 2-1. Chiar dacă lucrurile n-au urmat calea dorită de către fanii fotbalului gălățean, iar Oțelul s-a dus în cap până la faliment, această dată de 15 mai n-are cum să nu stârnească amintiri și emoții.

Întâmplarea face ca în 2023, tot pe 15 mai, Oțelul să aibă șansa, după reînființare sub forma Suporter Club Oțelul Galați, să poată celebra promovarea în Superligă. Doar că de această dată acest lucru s-ar putea întâmpla indirect, printr-un eventual succes al celor de la Steaua CSA cu Dinamo. În acest caz, atunci Oțelul n-ar mai avea nevoie de niciun punct pentru a fi matematic în elita fotbalului românesc din noul sezon, cu două meciuri rămase de disputat.

Cu trei puncte avans față de Dinamo, gălățenii au avantajul că, în caz de egalitate de puncte, criteriul de departajare de la final este locul ocupat la start de play-off. Gălățenii au fost peste dinamoviști la acest capitol, fără să mai conteze rezultatele directe.

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: Clubul de presă începe cu un scandal: Antena 3, RTV, B1 TV, EVz și Capital neagă că s-ar fi înscris în organizația lui Gușă și Stănescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...