Galațiul, în continuare fără paturi libere la ATI-COVID. Număr mare de adulți cu forme grave de boală

Data:

Vineri, în spitalele din Galați nu era liber niciun pat la Terapie Intensivă pentru tratamentul pacienților adulți cu COVID-19. Situația durează deja de peste o săptămână, în ciuda suplimentării locurilor. Chiar dacă ar putea fi pregătite mai multe paturi, rămâne problema cadrelor medicale insuficiente de la ATI, precum și faptul că angajații acestor secții sunt deja epuizați după un an și jumătate de criză sanitară. Grav este că numărul persoanelor cu forme severe de boală va continua să crească, ținând cont de evoluția rapidă a celui de-al patrulea val pandemic.

În ultimele două săptămâni, în secția ATI-COVID de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, numărul locurilor a fost aproape dublat, de la nouă la 16. Chiar și așa, toate paturile disponibile erau ieri ocupate, o situație gravă, dar care a devenit deja normalitate în ultima perioadă.
„La Spitalul Județean, din 16 paturi disponibile la Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19, toate sunt ocupate, în prezent (vineri, 24 septembrie – n.r.). La Spitalul Militar, toate cele cinci paturi sunt, de asemenea, ocupate. La Spitalul de Copii, din șapte paturi, unu este ocupat, iar la Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”, din cinci paturi, unu este ocupat”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Articolul integral, pe VIAȚA LIBERĂ

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...