George Simion, refuzat la dineul cu Mike Pompeo, din SUA. Organizatorii i-au retras invitația

Data:

George Simion, refuzat în SUA de către fundația care organizează un dineu cu Mike Pompeo, fost secretar de stat în administrația Trump. Israel Heritage a anulat marți invitația pentru liderul AUR. Luni, conducerea Camerei Deputaților i-a aprobat acestuia deplasarea în Statele Unite.

Oficial, Fundația Israel Heritage i-a transmis liderului AUR că „nu a primit o confirmare privind cina cu Pompeo de pe 18 septembrie”.

În replică, George Simion îl acuză pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, că a intervenit telefonic pentru a-i fi anulată invitația.

De ce a fost refuzat George Simion în SUA

„După o analiză suplimentară și în spiritul unității, cu regret vă informez că Israel Heritage Foundation nu poate onora participarea dumneavoastră întrucât nu am primit o confirmare privind cina cu Pompeo de pe 18 septembrie”, transmite fundația Israel Heritage, liderului AUR.

Totodată, în scrisoare, organizatorii spun că invitația va fi extinsă pentru a participa la întâlniri cu personalități de la televiziunea Fox News și cu fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee.

Citește și: Ultimul proces al lui Netejoru cu Laura Kovesi, câștigat de șefa Parchetului European

Simion îl acuză pe ambasadorul României în SUA de „presiuni extraordinare”

După amânarea invitației, liderul AUR, George Simion îi acuză pe ambasadorul României la Washington și Guvernul României că au făcut „presiuni extraordinare” ca întâlnirea cu Mike Pompeo să nu aibă loc.

„Ceea ce s-a întâmplat este de o gravitate fără precedent. Ambasadorul nostru în SUA, domnul Muraru a dat telefoane ca această întâlnire de duminică să fie amânată, să fie cumva împiedicată și să nu mai aibă loc (…)

La fel s-au dat telefoane din Guvernul României la Washington și la fundația care ne-a invitat ca noi să nu ajungem acolo. Aceşti oameni îşi folosesc calitatea lor oficială de demnitari ai statului român pentru a opri activitatea noastră politică. Lucrul ăsta este fără precedent”, a declarat George Simion, la Parlament, potrivit HOTNEWS.RO.

Grupul AUR a solicitat luni Biroului Permanent al Camerei Deputaților să aprobe deplasarea deputatului AUR, George Simion în SUA , pentru a onora o invitație a fundației Israel Heritage la o cină în cinstea lui Mike Pompeo, fost secretar de stat în mandatul lui Donald Trump. A primit aprobarea luni.

10.000 de dolari participarea la dineu

La cina organizată de Israel Heritage Foundation, pe 18 septembrie, dedicată celebrării Noului An Evreiesc 5783, la care invitat special este fostul Secretar de Stat republican, Mike Pompeo, se poate participa contra cost:

– 10.000 de dolari pentru cei care doresc să stea la masă cu Mike Pompeo.

– 5.000 de dolari pentru cei care vor statutr de VIP la recepția la care participă fostul Secretar de Stat american.

– 2.500 de dolari/cuplu pentru cei care doresc să participe împreună cu soțul/soția.

– 1.800 de dolari pentru cei care participă individual, a scris Newsweek România.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă...