Guvernul reînființează Antifrauda județeană, ca pe vremea Gărzii Financiare

Data:

Guvernul reînființează Antifrauda județeană, ca pe vremea Gărzii Financiare. Gelu Diaconu, fost șef al ANAF: „Baronizarea Antifraudei, care este deja puternic infiltrată politic”/ Ministrul Finanțelor: „Vor fi aspru sancționați cei care au incidente de integritate”

Guvernul va înființa structuri județene ale Antifraudei, în cadrul direcțiilor regionale actuale, motivând că inspectorii pierd mult timp pe drumul către un anumit județ, conform unui proiect adoptat joi. Într-adevăr, aceasta este o problemă reală, spun specialiști consultați de Economedia, care au cerut să nu fie numiți. Cu toate acestea, ei avertizează că prin revenirea la structuri județene se revine la modelul Gărzii Financiare, care a fost desființată în anul 2013 din cauză că a avut nenumărate incidente de integritate și era dependentă de factorii de decizie politică județeni. Fostul șef ANAF Gelu Diaconu spune că măsura va duce la „baronizarea Antifraudei”. Ministrul Finanțelor Marcel Bioloș spune, în schimb, că va exista un cod de integritate și că măsura va face ANAF mai puternică în combaterea evaziunii.

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a declarat pentru Economedia că va elabora un cod de integritate și inspectorii care au incidente de integritate vor fi sancționați grav.

Citește și 54 de tancuri „Abrams” venite din SUA pentru Armata Română

„Antifrauda nu se reînființează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare. De altfel în acest context ministerul elaborează un cod de integritate pentru inspectorii fiscali și cei vamali. Vor fi aspru sancționați cei care au incidente de integritate în activitatea pe care o desfășoară. Structurile teritoriale județene ale inspecției antifraudă au un singur scop: de a face mai puternic ANAF în combaterea evaziunii fiscale și în lupta cu activitățile economice ilicite. Nu putem combate activitatea economică ilicită din birouri”, a spus el.

Boloș a precizat că aceste structuri județene vor fi organizate la nivel de județe ca servicii conduse de un inspector șef antifraudă județean. La nivel regional, direcția regională va coordona activitatea structurilor județene. Ministrul Finanțelor susține că inspectorul șef antifraudă județean va fi numit de către președintele ANAF în urma organizării de concurs. Mai multe citiți în Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related