Doar 58% dintre candidați au luat note de peste 5 la Limba română. Simularea de Bacalaureat la Bihor

Data:

Doar 58% dintre candidați au luat note de peste 5 la Limba română, la simularea de Bacalaureat. La examenul de limba maternă, note peste 5 au luat 76% dintre elevi, la proba obligatorie a profilului – 60%, iar la proba la alegere 70%.

„Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a transmis, vineri, Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

La simularea Bacalaureatului au participat 3.835 de elevi din Bihor, din totalul de 4.056 candidați. Notele obținute de liceeni la simulare nu se trec în catalog decât la solicitarea scrisă a acestora.

În perioada următoare, școlile care au organizat simularea la Bacalaureat vor trebui să transmisă Inspectoratului Școlar un raport de analiză și un plan de măsuri pentru optimizarea rezultatelor.

Citește și Liderul ultrașilor rapidiști a fost arestat

Doar 58% dintre candidați au luat note de peste 5 la Limba română. Sub media națională

La nivel național, rezultatele elevilor sunt ceva mai bune: rata de promovare la examenul de limba română este de 60%, la limba maternă de 84%, iar la proba obligatorie și la cea la alegere de câte 64%.

Potrivit Ministerului Educației, școlile vor obține borderourile asociate fiecărei evaluări până cel târziu la data de 20 martie, iar profesorii vor avea acces la ele, pentru a putea dezbate cu elevii greșelile făcute.

„Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare. 

Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinți”, a transmis Ministerul Educației. 

Cât despre modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educației a transmis că face demersuri pentru dezvoltarea platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul școlar viitor, elevii să le vadă pe site-ul dedicat, așa cum văd rezultatele examenelor naționale, titrează Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...