Hotelul unei consiliere locale din Iași, de trei ori ilegal

Data:

Justiția a dat de pământ cu Planul Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local Iași, în aprilie 2020, în beneficiul unei firme care o avea drept asociat chiar pe consiliera locală Violeta Găburici (PMP), potrivit ReporterIS.

Cazul reprezintă modelul-tip de abuz de putere: Găburici, care era membru al unui partid ce vota pe bandă rulantă proiectele primarului Mihai Chirica, și-a introdus pe ordinea de zi aprobarea unui proiect despre care presa a relatat că nu respecta legile. În ciuda acestui lucru, majoritatea din care făcea parte Găburici a votat proiectul.

Sentință definitivă

Prefectura a contestat însă legalitatea adoptării proiectului la instanță și, în septembrie 2021, prin sentință definitivă, Curtea de Apel l-a anulat, găsind că acesta încălca legile nu o dată sau de două ori, ci de trei ori.

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei” | Gazeta de Stâlpeni

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei”,...