Apare încă o bancă de stat: Banca de Dezvoltare a României

Data:

Noua bancă de stat va fi o instituție de credit ce va fi deținută 100% de statul român, prin Ministerul Finanțelor (MF), așa cum reiese dintr-un proiect al instituției.

Rolul băncii este de a deservi întreprinderile românești și alte entități aparținând sectorului public și privat din România, în scopul susținerii finanțării de proiecte care contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării, creșterii competitivității, inovării și creșterii economice, precum și creșterii absorbției fondurilor europene.

Citește și: Revoluția va avea un itinerariu jalonat în Timișoara cu fonduri din PNRR

Conform notei de fundamentare, capitalul social inițial subscris de către acționar, prin Ministerul Finanțelor, este în valoare de până la 3 miliarde lei, care se va asigura din veniturile din privatizare, cu excepția sumei reprezentând echivalentul a 10 milioane EUR, care se va plăti din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate cu această destinație la subdiviziunea clasificației bugetare aferentă programelor cu finanțare nerambursabilă din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Cheltuielile de înființare ale băncii, cele cu remunerarea primilor membri, cu contractarea serviciilor de audit necesare pentru auditarea situațiilor financiare previzionate ale băncii, plata costurilor cu chiria aferentă sediului băncii, inclusiv cu sigla băncii se suportă până la înregistrarea Băncii la Registrul Comerțului din bugetul Ministerului Finanțelor în limita sumei de 6,8 milioane lei, și ulterior vor fi recuperate de acționar după înființarea băncii, prin încheierea unui contract de împrumut în acest scop. Articolul integral poate fi citit în HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului. Ce înseamnă acest lucru pentru noi

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului, dacă...

Amazon are probleme financiare la Iași. Este cel mai mare angajator IT din oraș

Amazon are probleme financiare la Iași. Filiala din Moldova...

Construcția de locuințe, în declin consistent. Care sunt cauzele

Construcția de locuințe este aproape de prăbușire, potrivit datelor...