Iași, județul cu cea mai tânără populație din țară

Data:

Vârsta medie a locuitorilor din județul Iași era, la 1 iulie 2022, de 39,1 ani, cu trei ani mai puţin decât vârsta medie la nivelul întregii ţări, potrivit datelor statistice provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Alte statistici arată şi că Regiunea de Dezvoltare Nord-Est are cea mai mare populaţie şcolară. Ceea ce înseamnă că acum, în sălile de curs din şcolile şi universităţile din Moldova se pregătesc viitorii angajaţi, cei care vor asigura fondul de pensii pentru angajaţii din prezent.

Pe de altă parte, Regiunea Nord-Est are cea mai mare populaţie, în jur de 3,7 milioane de locuitori, urmată de Regiunea Sud-Muntenia, 3,2 milioane, Sud-Est cu 2,8 milioane şi Nord-Vest cu 2,7 milioane.

Suntem, ca medie de vârstă, cei mai tineri, atât în interiorul regiunii, cât şi la nivel de macroregiuni. Dacă în judeţul Iaşi media la jumătatea anului acesta este de 39,1 ani (faţă de 39 de ani în 2021), Cluj şi Municipiul Bucureşti se aflau în jumătatea “bătrână” a ţării, cu vârste medii de 42,6, respectiv 43 de ani.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: România nu va recupera niciodată tezaurul de la Moscova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro / Arhivă)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related