IAȘI – Primăria va plăti un milion de lei ca să tipărească propriul ziar

Data:

Primăria va cheltui peste un milion de lei pentru tipărirea „Curierul de Iaşi”. „Buletinul de presă” al municipalităţii va continua, astfel, să fie disponibil în format fizic, în condiţiile în care, de mai bine de un an, publicaţia Primăriei nu există în mediul online: anul trecut, municipalitatea a pierdut domeniul online curierul-iasi.ro după ce a uitat (sau nu a vrut) să-şi prelungească dreptul de proprietate. În schimb, domeniul aparţine acum unei persoane fizice. 

Situaţia de la Primărie contrastează puternic cu cea de la Consiliul Judeţean: CJ a renunţat la varianta tipărită a unei publicaţii similare („Vestea Iaşului”) şi a ales să-şi îmbunătăţească prezenţa în mediul online cu o interfaţă nouă, modernă. În mod evident, cheltuielile din bani publici în cazul CJ sunt mult mai reduse faţă de cele pe care le are Primăria Iaşi.

Acord-cadru pe 20 de luni, până în prag de alegeri

Intenţia municipalităţii ieşene este de a încheia un acord-cadru pe o perioadă de 20 de luni. Ultima procedură de acest fel a fost organizată de Primărie acum doi ani, iar câştigătorul licitaţiei a fost Tipoart Art Studio SRL din Bucureşti. Cele trei contracte subsecvente încheiate în perioada noiembrie 2020 – august 2022 au generat cheltuieli similare cu suma estimată în prezent de Primărie pentru acelaşi tip de servicii. Potrivit noului acord-cadru, „buletinul de presă” al Primăriei ar urma să aibă un tiraj de circa 24.000 de exemplare/ediţie, publicaţia fiind săptămânală.

„Cantitatea maximă estimată pentru acordul cadru (20 de luni) este de 2.064.000 bucăţi, iar cantitatea minimă este de 1.248.000 bucăţi. Cantităţile estimate sunt orientative, iar prestatorul trebuie să ţină cont că numărul de exemplare tipărite variază de la o lună la alta, în funcţie de numărul zilei de apariţie – joi”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentaţiei de atribuire, câştigătorul licitaţiei ar urma să asigure şi transportul exemplarelor spre locurile de distribuire, în special la sediul municipalităţii, la centre de cartier şi la alte servicii sau instituţii subordonate Primăriei. „Curierul de Iaşi” apare în fiecare joi şi, în esenţă, promovează activităţile municipalităţii şi ale primarului Mihai Chirica, titrează ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...