Imobil nou: 29 de familii dintr-un bloc cu etaje ilegale primesc apă cu țârâita. Dușuri la 2-3 noaptea, în rest se spală la PET

Data:

Imobil nou: 29 de familii dintr-un bloc cu etaje ilegale primesc apă cu țârâita. Dușuri la 2-3 noaptea, în rest se spală la PET. Dezvoltator imobiliar cu încălcări ale autorizației de construire egal, în viitor, viață de coșmar pentru cumpărătorii de apartamente, în Iași.

În 2022, presa locală a scris despre locatarii din trei blocuri din Ciurea care rămăseseră fără apă, aceștia dând vina pe cel de la care au cumpărat. Dezvoltatorul a ridicat în trecut, un imobil fără autorizație în municipiul Iași. REPORTER de Iași prezintă alt caz: bloc ridicat pe Șoseaua Iași-Voinești, cu multiple încălcări ale autorizației de construire și în care, în prezent, Apavital a sistat furnizarea apei reci.

29 de familii supraviețuiesc cu apă la PET dintr-o situație cauzată de dezvoltatorul imobilului. Primăria Iași și Poliția Locală nu i-au mișcat un fir de păr celui care a încălcat legile, s-a îmbogățit și i-a abandonat pe acești oameniAstfel de cazuri se vor înmulți în perioada următoare pe măsură ce firmele de utilități vor întrerupe alimentările cu energie pe bază de organizare de șantier, canalizările deficitare sau alte rețele făcute în bătaie de joc, mult subdimensionate, toate realizate pe șest.

Două niveluri ilegale

Blocul–ciupercă ridicat de dezvoltatorul Gheorghiță Drobotă (în fapt; în acte e trecută fiica sa, Marina) pe Șoseaua Voinești nr. 62 este o bătaie de joc la adresa celor care i-au dat banii pe apartamente. Viața a 29 de familii care locuiesc acolo a fost dată peste cap de un lung șir de ilegalități comise de investitor.

Pe lângă faptul că subsolul și etajul 4 sunt amenajate ilegal, Drobotă a vândut apartamentele intabulate de la parter și niveluri 1, 2 și 3 spunându-le cumpărătorilor că au tot ce le trebuie. În realitate, nu este așa, le lipsește ceva elementar pentru anul 2023, municipiul Iași: apa potabilă. S-a ajuns ca locatarii să se trezească la 5-6 dimineața dacă vor să facă un duș. Mai târziu, nu se mai pot spăla, ori folosesc fie sticle de apă, fie șervețele umede. REPORTER DE IAȘI scria încă din aprilie 2022 că parte din bloc este ilegal, dar subordonații lui Mihai Chirica n-au mișcat un deget.

Citește și 3 dosare penale pentru droguri pe numele tânărului care a ucis la 2 Mai. Unul, chiar în noaptea accidentului

Încălcări, în serie, ale legilor urbanistice

Blocul de pe Șoseaua Iași-Voinești a fost construit pe numele Marinei Drobotă, investitor fiind tatăl ei, Gheorghiță Drobotă. Acesta a obținut Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru Șoseaua Voinești nr. 62 în anul 2016, dar nu a mai așteptat autorizația de construire și s-a apucat de fundație. Prin urmare, documentul a fost emis 2 ani mai târziu, pentru „intrare în legalitate”. Conform autorizației, blocul avea regimul de înălțime S+P+3E – teren de 1.617 mp, cu 26 de locuri de parcare (10 la subsol), loc de joacă pentru copii, spațiu verde. Mai multe, în Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...