Testele iniţiale pentru elevi, susţinute pe Internet, încep. Directorii fac eforturi să găsească dispozitive electronice

Data:

Testele iniţiale pentru elevi, susţinute pe Internet, încep. Elevii din Iaşi vor susţine o testare iniţială standardizată, pe dispozitive electronice, prin intermediul platformei de teste educaţionale BRIO, în perioada 20 septembrie – 3 octombrie 2023. 

Fiecare elev ar trebui să utilizeze un dispozitiv electronic, însă nu toate unităţile de învăţământ au aparatura necesară.

Teste iniţiale pentru elevi pe dispozitivele copiilor

Testarea va avea loc în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţ, pentru elevii din clasele V-XII, la un număr de maxim 10 discipline de studiu (Limba şi literatura română, Matematică, Istorie, Limba franceză, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică, Geografie, Limba engleză).

„Vor fi maxim 10 discipline, pentru că o parte din elevi nu fac toate obiectele. De exemplu, clasa a V-a nu face Chimie şi nici Fizică. Elevii vor avea examenele în zile diferite, iar subiectele vor fi standardizate.

Un grup de lucru a făcut itemii, iar subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate, astfel încât evaluarea să fie unitară”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) din Iaşi, Antonina Bliorţ.

Elevii vor fi testaţi în unitatea de învăţământ sub supravegherea unui cadru didactic, utilizând, fiecare în parte, câte un dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă sau smartphone) al şcolii/personal, conform unui grafic stabilit de conducerea şcolii.

„Dacă elevul nu are un dispozitiv electronic, dispune şcoala de acesta, pentru că majoritatea unităţilor şcolare au primit dispozitive în perioada pandemiei”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Citește și: Nume mari ale literaturii vin la Bookfest Târgu Mureș

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) din Iaşi, scopul acestei evaluări este de a realiza o diagnoză obiectivă privind nivelul de pregătire a elevilor şi de a stabili, ulterior, demersuri educaţionale eficiente atât la nivelul unităţilor de învăţământ, cât şi la nivel judeţean.

După fiecare sesiune de testare va fi generat un raport complet de evaluare, la care vor avea acces fiecare elev, părinţii acestuia, profesorii de specialitate şi directorul şcolii, iar scorul obţinut de elevi nu va fi consemnat în catalog.

Griji în privinţa infrastructurii

„Ziarul de Iaşi” a contactat câţiva directori din judeţ, atât de la unităţile de învăţământ din mediul urban, cât şi din mediul rural, pentru a afla cum privesc ideea digitalizării testelor iniţiale şi dacă şcolile la a căror conducere se află au infrastructura necesară.

Continuarea în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.