Infrastructura Portului Galați, extinsă printr-un proiect din fonduri europene

Data:

Infrastructura portuară a Galațiului va fi prelungită cu circa 800 de metri liniari de cale ferată cu ecartament larg, de la Port Bazinul Nou până în Zona Liberă.

Acest lucru se va face printr-un proiect în trei, semnat de Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA Galați, PBN Logistics SA și Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Galați.

Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârșitul acestui an și are ca sursă de finanțare Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, cu prioritate pe „liniile de solidaritate” (Solidarity Lanes) create de Comisia Europeană pentru sprijinirea exporturilor de cereale ucrainene.

Prin intermediul proiectului, calea ferată cu ecartament larg din Port Bazinul Nou va fi prelungită cu aproximativ 800 de metri, de la dana 47 până la dana 53. Practic, conform declarațiilor „actorilor” implicați, se va dubla frontul de acostare a navelor spre și dinspre Portul Constanța, vor fi îmbunătățiți timpii de operare ai acestora și se va mări capacitatea de preluare a fluxurilor de marfă tranzitate pe rutele care leagă Ucraina și Republica Moldova de portul maritim Constanța.

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: Controversatul proiect prin care Dîncu vrea să ajute clubul Steaua. Ce caută Romtehnica în ecuație

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....