Recomandare de weekend. Castele din Cluj pe care merită să le vizitezi

Data:

Weekend-ul se anunță unul potrivit pentru drumeții și pentru a „evada” din aglomerația urbană.

Pentru cei pasionați de istorie, Monitorul de Cluj prezintă câteva castele în apropiere de municipiul Cluj-Napoca de care vei rămâne, cu siguranță, impresionat. Atmosfera medievală resimțită în jurul acestor obiective turistice reușește, pentru câteva momente, să ne trimită înapoi în timp, fiind locuri potrivite pentru o evadare din aglomerația urbană.

Situat pe drumul național E60, între Cluj și Oradea, la circa 20 km de Cluj-Napoca, se află un castel cu o istorie îndelungată. A fost cândva o cetate care s-a aflat succesiv în proprietatea Episcopiei Oradea, apoi a Episcopiei Transilvaniei. La mijlocul secolului XVI, proprietățile Episcopiei Transilvaniei au ajuns în posesia autorităților fiscale, iar cetatea de la Gilău a avut în următoarele secole o multitudine de proprietari, printre care se poate aminti și Mihai Viteazul, între anii 1599 și 1601. Cunoscut sub multiple denumiri, Castelul Gilău sau Castelul Wass-Bánffy este unul dintre cele mai importante castele ale Transilvaniei și cel mai mare castel privat din regiune.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Controversatul proiect prin care Dîncu vrea să ajute clubul Steaua. Ce caută Romtehnica în ecuație

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related