Fără securişti în Academia Română, propune USR

Data:

Fără securişti în Academia Română este o inițiativă legislativă a senatorului USR de Timiș Raoul Trifan. Proiectul de lege interzice foștilor securişti sau colaboratori ai securităţii comuniste să poată deveni membri ai Academiei Române.

„Academia Română ar trebui să adune laolaltă nu numai oameni care au creat opere excepţionale în domeniile lor, dar care sunt repere morale, modele vii ale civismului şi valorilor democratice. Menţinerea la un nivel înalt a standardelor de integritate profesională şi morală nu face altceva decât să consolideze statutul de care trebuie să se bucure Academia Română”, a declarat Raoul Trifan.

Citește și: România este în Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Ce se schimbă

Fără securişti în Academia Română

Potrivit iniţiativei, nu pot deveni membri ai Academiei Române cetăţenii pentru care există o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, prin care se constată că au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi de poliţie politică, şi nici cetăţenii pentru care există o hotărâre judecătorească rămasă definitivă de condamnare la pedeapsa privativă de libertate, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea de drept sau reabilitarea judecătorească.

Citește și: Cum reușește Cătălin Cîrstoiu să îndeplinească 4 funcții importante într-o zi: nu răspunde la telefon

„Este imperativ să garantăm că Academia Română este compusă din oameni integri, care să ofere contribuţii de valoare pentru progresul ştiinţific şi cultural al ţării noastre şi care nu au adus atingere, prin acţiunile lor, libertăţilor şi demnităţii umane”, a mai spus senatorul USR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Academia Română / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „…Proiectul de lege interzice…”___–___atata timp cat este DOAR proiect nu poate interzice nimic, asa ca asa-zisa academie romana va coopta in continuare, si fosti securisti /colaboratori si fosti nomenclaturisti, IN FAPT aceasta bataie de joc l adresa a ceace inseamna intelectual, este plina de asemenea specimene, chiar daca nu au avut asa functii oficiale, dar in „cuget si simtiri”, chiar asta sunt, atata timp(simplu fapt) cat au luptat (si „acceptat”) respectiva pozitie(de acedemician) stiind clar ca nu o merita nici macar profesional ( de unde nici moral), marile lor „opere”, sunt -in continuare, la fel- doar plagiaturi bine puse la punct, altfel cercetarea romaneasca este la nivelul de genunche de broasca, si -aceasta la fel- tocmai pentru ca si in cercetare si alte posturi inalte(prin universitati, etc.) sunt date pe criterii politice, cumetrii, amantlacuri, si -desigur- conspiratii tocmai pentru a indesi randurile „oamenilor lor”, in pozitii cheie…iar cazul iohanis, este cel mai „ilustru”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Trei persoane dispărute

Trei persoane sunt date dispărute după ce o navă...

În căutarea planetelor locuibile. Au început lucrările la cel mai mare telescop din lume | Aktual24

Marea Britanie este pregătită să construiască cel mai mare...

Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, în apropierea Retezatului, la o nouă ediţie

Festivalul Narciselor va avea loc, sâmbătă şi duminică, în...

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...