Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei care a întrebat dacă victima lui Vlad Pascu este în sală

Data:

Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei care a întrebat dacă victima lui Vlad Pascu, șoferul care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, este în sală.

Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri în stațiunea 2 Mai și a omorât 2 victime, a început joi. la Judecătoria Mangalia.

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a stârnit însă un val de reacții negative, după ce a întrebat dacă una dintre cele două persoane decedate în accident este în sală, semn că nu cunoștea cazul.

Citește și: Cum vrea Ciolacu să elimine vizele SUA pentru români: pune presiune pe polițiști și magistrați să depună în masă cereri de plecare peste Ocean

Judecătoarea din cazul Pașcu nu știa câte persoane au murit

Magistrată a întrebat dacă „Olariu Sebastian Andrei este prezent?”, acesta fiind numele unuia dintre tinerii decedați.

Judecătoarea a mai întrebat dacă „a decedat o victimă?”, iar o persoană din sală i-a răspuns: „Au decedat două”.

Citește și: Rareș Burlacu, președintele ARICE: Avem nevoie de o strategie pentru produsele care să fie privilegiate de statul român pentru export

Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Popoviciu

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și a declarat într-o informare de presă că acțiunea lor vizează respectarea obligației studierii dosarelor anterior ședinței de judecată.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public privind modul de desfășurare a ședinței de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu fașă de judecătorul desemnat să soluționeze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședința de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, arară comunicatul Inspecției Judiciare.

Părinții victimelor, revoltați

La ieșirea din sala de judecată, părinții victimelor s-au declarat revoltați de atitudinea magistratei.

„Nu am văzut în viața mea un asemenea judecător”, a declarat tatăl lui Sebastian Olariu, cu lacrimi în ochi.

„Nu vedeți că e circ? Totul e făcătură! Ce i-au făcut familiei Olariu, că a întrebat dacă e prezent fiul în sala de judecată, e strigător la cer”, a declarat și tatăl Robertei Dragomir, cealaltă persoană care a decedat în urma accidentului.

Primul termen al procesului nu a adus un răspuns concret în acest caz. Vlad Pascu a arătat că unul dintre avocații săi nu dorește să-l mai reprezinte, iar celălalt este în grevă. Astfel că ședința a fost amânată.

Mașina nici nu avea RCA, poliția știa

În ziua în care a produs accidentul, Vlad Pascu a fost oprit de două ori de poliție, însă nu a fost testat pentru droguri, iar mașina pe care o conducea nici nu avea RCA.

Autotirismul nu avea nici măcar asigurare RCA.

Polițiștii care l-au oprit pe Vlad Pascu de două ori, însă acesta a fost lăsat să plece, chiar dacă mașina nu era asigurată.

Potrivit legii, lipsa asigurării obligatorii RCA poate fi constatată și în cadrul unui control de rutină al reprezentanților legii, chiar dacă nu ai încălcat vreo regulă de circulație și fără să fi fost implicat într-un accident rutier.

Însă tânărul care a provocat decesul a două persoane a fost testat pentru alcool, dar nu și pentru consumul de droguri când a fost dus la secția de poliție, înainte de accident.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...