Bolojan nu vrea listă comună cu PSD la Europarlamentare

Data:

Bolojan nu vrea listă comună cu PSD la Europarlamentare. Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, care, la fel ca președintele PNL Oradea, Florin Birta, a votat împotriva unei liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare din luna iunie, afirmă că va face publice motivele opoziției sale în campania electorală.

„Voi explica în mai”, a declarat Bolojan publicației BIHOREANUL, joi dimineață, refuzând să dea amănunte, în ciuda insistențelor reporterului. „Mai mult decât am spus în Biroul Politic Național nu pot spune acum. Nu dau alte declarații acum”, a pus punct discuției președintele PNL Bihor. Reacția publică, lapidară, survine după ce miercuri, împreună cu președintele PNL Oradea, Florin Birta, Bolojan a votat împotriva unei liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare, la fel ca aceștia împotrivindu-se doar alți patru reprezentanți liberali din Biroul Politic Național al PNL.

Citește și Pedeapsa pentru un preot prins băut la volan: o amendă pe care nici nu trebuie să o plătească

„Este o eroare să facem liste comune la europarlamentare. Este un dezastru, ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL”, a spus liderul din Bihor în ședința BPN, fără a reuși să-și convingă colegii să își asume o poziție cu adevărat liberală, „prin noi înșine”, adică să meargă în alegeri prin propriile forțe, așa cum conducerea PNL stabilise în toamna anului trecut.

De altfel, miercuri seară, întrebat ce s-a întâmplat între decizia din noiembrie ca PNL să meargă singur în alegeri şi cea de acum cu liste comune cu PSD, președintele partidului, Nicolae Ciucă, a răspuns: „Absolut nimic. A ne duce mai departe această asumare, candidând cu propriii noştri candidaţi de primari pe liste proprii”. În reuniunea BPN, reprezentanții partidului au decis cu 58 voturi pentru, 2 abțineri și 5 împotrivă atât comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe data de 9 iunie, cât și ca PNL să se prezinte în fața alegătorilor pe o listă comună cu PSD, titrează Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related