Prefectura Argeş l-a suspendat din funcţia de primar pe Ion Georgescu

Data:

Prefectura Argeş l-a suspendat din funcţia de primar pe Ion Georgescu. Anunţul a fost făcut vineri de către prefectul de Argeș Radu Perianu.

Decizia vine ca urmare a faptului că Ion Georgescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar instrumentat de către procurorii DNA Piteşti pentru infracțiunea de trafic de influență.

Citește și: Primarul oraşului Mioveni, arestat preventiv pentru 30 de zile

Atribuţiile de primar vor fi preluate de către viceprimarul oraşului Mioveni, Ciprian Ţurlea.

Amintim că primarul din Mioveni a fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia șefului Poliției Locale Pitești suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la acesta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a facilita angajarea la spitalul din Mioveni (condus chiar de ginerele primarului Ion Georgescu) a fiicei denunțătorului.

Citește și: Bazar de Cotroceni – evenimentul comunității, pe 7 și 8 octombrie: jazz, tururi arhitecturale, activități pentru copii, art & design

Ce spun procurorii DNA

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, se arată într-un comunicat transmis joi de DNA.

Edilul fusese exclus, după reținerea sa, din PSD Argeș.

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni.

PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related