Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Data:

spot_img

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici ai Chinei nu a întârziat să apară, mai ales că interesele și securitatea europenilor sunt direct afectate de cursul războiului din Ucraina, Beijingul fiind cunoscut pentru sprijinul acordat Rusiei.

După întâlnirea dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Xi Jinping, Statele Unite au răbufnit la adresa Beijingului spunând că ţara nu poate avea  „ambele variante”, informează Wionews, potrivit The Epoch Times-Romania.

Beijingul și-a menținut sprijinul pentru Rusia

Rusia caută în mod activ sprijinul Chinei pe fondul conflictului în curs de desfăşurare din Ucraina şi extinderii sancţiunilor occidentale.

Citește și Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Beijingul a menţinut o poziţie diplomatică în care sprijină Rusia, iar în cadrul forumurilor internaţionale a pledat întotdeauna împotriva sancţiunilor pe care Vestul vrea să le impună Moscovei pe fondul invaziei ruse.

Cu toate acestea, China încearcă să menţină legăturile economice atât cu Rusia, cât şi cu Occidentul. Aceste observaţii au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi de purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

China „nu poate dori să aibă relaţii bune, mai puternice, mai aprofundate cu Europa şi alte ţări, continuând în acelaşi timp să alimenteze cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene din ultima vreme”,

Citește și Cum puteau fi evitate greșelile făcute de SUA și Federația Rusă în relația reciprocă după terminarea Războiului Rece. Interviu cu Svetlana Savranskaya, expertă în relațiile SUA-Rusia

a declarat Patel, răspunzând la o întrebare privind modul în care vede SUA comentariile Chinei în care Xi Jinping a fost de acord cu o „soluţie politică” pentru războiul din Ucraina şi a calificat relaţiile Rusia-China drept  „stabilizatoare” pentru lume.

 „Nu poate avea şi prăjitura şi să o şi mănânce”, a adăugat el.

Oficialul american a spus că aceasta a fost poziţia SUA, împărtăşită de G7, de partenerii din NATO şi de partenerii din UE.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației. Considerat un regim...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...

Statele UE trebuie să propună candidații pentru noua Comisie Europeană până pe 30 august

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut...