Învățământ profesional dual pentru tinerii care vor să lucreze în combinat

Data:

Un proiect privind învățământul profesional în sistem dual – care îmbină educația vocațională cu cea tehnică – a fost lansat de Fundația GFG România, în parteneriat cu Combinatul Siderurgic Liberty Galați, fiind astfel deschise noi oportunității pentru tinerii care doresc să-și însușească o meserie, în pas cu necesitățile pe care întreprinderile și mediul de afaceri le au în ziua de azi.

Proiectul inițiat la nivelul Liberty Galați – lansat, după cum v-am informat în paginile ziarului „Viața liberă”, în prezența reprezentanților Casei Regale a României – prevede înființarea unei clase de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” din Galați, formată din 20 de elevi de clasa a IX-a.

Cunoștințele teoretice predate de profesori vor fi îmbinate cu activitățile practice realizate cu ajutorul mentorilor de la Liberty Galați. Elevii vor lucra alături de experți din combinatul siderurgic pentru a-și dezvolta abilitățile tehnice, inclusiv în domeniile de avangardă, precum cele privind tehnologiile de producere a ”oțelului verde”, cu emisii reduse de carbon.

Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...