Cum a câștigat 700.000 de euro primarul care a luat gratis terenul unei femei, după o revendicare de 30 de ani

Data:

Primarul comunei Bârnova, din Iași, efectuează puneri în posesie după 30 de ani de revendicări din partea unor oameni necăjiți, iar terenurile ajung tot la el. Le primește pe bani puțini sau chiar prin donație, actele fiind semnate înainte de retrocedare!

Eugenia Dăscălescu a făcut cererea când avea 49 de ani, i s-a recunoscut dreptul, dar terenul de 11.700 mp l-a primit abia la 78 de ani. O viață de om pierdută.

Cei 11.700 mp au ajuns imediat la cuscra primarului Mihai Bălan, cel care a semnat punerea în posesie. Terenul valorează 700.000 de euro, dar Bălan n-a plătit nimic.

Citește și: Vor Ciucă și Bode să-i bage la închisoare pe protestatari? Închisoare pentru „tulburarea liniștii publice”, un proiect periculos

Este al doilea caz de acest tip prezentat de REPORTER DE IAȘI. Pentru primarul din Bârnova este un mod de operare, îmbogățirea sa fiind sub înalta protecție a instituțiilor de forță.

În 1993, pe când avea 49 de ani, Eugeniei Dăscălescu i-a fost validat dreptul de a primi 11.700 mp în satul Păun, comuna Bârnova. Vreme de 29 de ani nu s-a întâmplat absolut nimic.

Femeia nu și-a primit terenul confiscat de comuniști.

Brusc, în 2022, când Eugenia Dăscălescu a ajuns la vârsta de 78 de ani, i s-a întocmit fișa de punere în posesie (în mai), iar în august i s-a eliberat titlul de proprietate. O operațiune bliț. Cheia afacerii: TOȚI cei 11.700 mp restituți au ajuns la Ionela Bordea (52 ani) CUSCRA lui Mihai Bălan, primarul din Bârnova, cel care a semnat procesul verbal de punere în posesie.

La schimb, cuscra Bordea i-a dat bătrânei Dăscălescu 3.000 mp. Dar cei 3.000 mp, Bordea i-a primit donație, prin intermediar, de la moștenitorul lui Alexandru Meiu. Acestui Meiu (născut în 1923 și mort în 2000) i s-a validat dreptul de proprietate în 1991. Terenurile, 9,4 hectare, au fost restituite unui urmaș de-al său abia în 2021, deci tot după 30 de ani. Și, ca prin minune, prin DOUĂ DONAȚII consecutive, 1,6 hectare au ajuns tot la CUSCRA PRIMARULUI.

Bilanțul funciar și financiar pe această speță: de la Dăscălescu și Meiu, cuscra primarului a rămas cu 24.457 mp, aproape 2,5 hectare de teren fără să scoată vreun leu din buzunar. Totul, doar prin donație sau schimb.

Investigația completă poate fi citită în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...