Investiția de peste 40 de milioane de euro care va schimba traficul în Timișoara

Data:

Consilierii locali din Timișoara au aprobat soluția și indicatorii tehnico-economici pentru primul pod nou din oraș, din ultimii 30 de ani, cel care va lega cartierele Dâmbovița și Ronaț. Investiția depășește 200 de milioane de lei.

Închiderea Inelului 4 este o prioritate pentru Primăria Timișoara, iar traficul dintre cartierele periferice Dâmbovița și Ronaț va avea o nouă variantă de deplasare pe zona de vest. Acesta se va face prin proiectul Solventul, care cuprinde realizarea unui subpasaj sub liniile de cale ferată (lucrările se află în desfășurare) și a unui pod peste canalul Bega.

Consilierii locali au aprobat soluția și indicatorii tehnico-economici pentru pod, conexiunea Str. Gării – Bd. Dâmbovița. Urmează elaborarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire.

Citește și: Partidul Comunist Român, 1921 -1943, grup antiromânesc controlat de Moscova

„Degrevăm unul dintre cele mai importante bulevarde din Timișoara, Calea Șagului, și oferim o alternativă pentru timișorenii care trebuie să treacă prin centru ca să ajungă din sudul în nordul orașului sau invers. Soluția pentru noul pod și drumul ce va lega Dâmbovița de Ronaț a fost aprobată. Va deschide dezvoltarea Timișoarei înspre vest. Avem finanțare europeană asigurată, atât pentru proiectare, cât și pentru execuție. Până la final de an, proiectarea va fi gata și vom lansa anul viitor licitația pentru lucrări. Închiderea Inelului 4 și modernizarea transportului public sunt cheia pentru problema traficului din Timișoara. Prin această investiție atingem ambele priorități, urmând să legăm linia de tramvai de la capăt de Ronaț cu cea de lângă depoul din Dâmbovița”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Continuare în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...