Târg de produse tradiționale și concurs de înfulecat mămăligă, la a 2-a ediție GrâuFest, într-o gospodărie tradițională din Bihor

Data:

Târg de produse tradiționale și concurs de înfulecat mămăligă, la a 2-a ediție GrâuFest, într-o gospodărie tradițională din Bihor. Casa Anei Luchii din Husasău de Tinca, bunica designerului bihorean Dorin Negrău, s-a transformat în acest weekend într-un tărâm al voii bune, găzduind a doua ediţie a GrâuFest. Sătenii şi orăşenii prezenţi s-au bucurat de bunătăţile aduse de producătorii din zonă, de o proiecţie de film şi de un concert Izabela Barbu.

Evenimentul a avut loc în casa devenită „Centrul tradiţional de reconectare la viaţa simplă”, la numărul 369 din Husasău de Tinca, unde a locuit bunica designerului Dorin Negrău. Prin astfel de evenimente, acesta își dorește să sublinieze importanța întoarcerii la lucrurile simple și valoroase, cum ar fi bogățiile naturii și întâlnirile între oameni faini.

În prima parte a zilei s-au ținut mai multe ateliere, inclusiv unul de mănuire a lutului, îndeletnicire „predată” de artista Diana Kovacs, originară din același sat.

„Am venit la atelier alături de fina mea și de mama. Am aflat de eveniment de pe internet. Mi s-a părut o idee inedită de a da frâu liber imaginației”, a spus Ruxandra Maghiar, o tânără studentă din Oradea.

În spatele casei, în zona grădinii, vizitatorii şi-au putut cumpăra de-ale gurii, multe produse tradiţionale, precum zacuscă de vinete, gemuri de fructe şi uleiuri presate la rece de la familia Halasz din Nimăieşti. Un bucătar din Husasău de Tinca a pregătit la standul TaviDelight mici, mămăligă cu brânză, piept de pui la grătar și cartofi, care au „alunecat” bine cu ajutorul berii artizanale aduse de berarul Paul Olău de la Bers Nova.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Judecătorul recunoaște că l-a sunat pe șeful polițistului DGA: „Chiar dacă greşeam eu cu ceva, băi, strângi din dinţi, asta e”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related