Primarul din Mioveni, trimis în judecată pentru corupție: „Conducerea partidului m-a exclus în doar 30 de minute”

Data:

Primarul din Mioveni, trimis în judecată pentru corupție scrie, într-o postare de pe contul său personal de Facebook, având adăugat cuvântul „IMPORTANT!!!”, cum a fost suspendat de PSD, după ce a fost deschis dosarul de către DNA.

YouTube video

Ion Georgescu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, primar suspendat din funcție al orașului Mioveni și fost prim-vicepreședinte al PSD Argeș exclus din partid, a transmis public joi, 7 martie 2024, un mesaj video, și analizat de Gazeta de Stâlpeni.

Primarul din Mioveni, mesaje pline de frustrare

Dincolo de cuvintele folosite în înregistrare, fostul primar al orașului Mioveni, Ion Georgescu, transmite câteva mesaje distincte, care par a ține mai mult de frustrările și ambițiile sale personale, decât de aducerea lămuririlor privind situația sa delicată în raport cu legea.

În primul rând, acesta afirmă că se simte dator să ofere explicații, însă nu menționează nimic despre faptele sale cercetate de DNA, care l-au ținut luni de zile în arest preventiv și pentru care a fost suspendat din funcția de primar.

Ce spune Ion Georgescu despre absența sa din spațiul public

Mesajul său amintește lunga absență din spațiul public, fără să spună însă nimic despre natura acesteia, substituind-o exprimării loialității sale politice și asumării responsabilității pentru oraș și comunitate.

Ar putea fi o strategie de manipulare sau de distragere a atenției de la acuzațiile de corupție. Prin focalizarea pe realizările sale în beneficiul orașului și exprimarea loialității față de partid, primarul pare că încearcă să reducă atenția doar asupra aspectelor negative și să se concentreze pe aspectele pozitive ale mandatului său.

Ceea ce nu poate ascunde este frustrarea față de PSD Argeș, care s-a dezis de el „în doar 30 de minute”, prin suspendarea din partid și din funcțiile politice deținute, după 27 de ani de activitate în slujba acestuia, așa cum specifică în filmare.

Citește și: Circ la baletul Operei din Iaşi. Balerinii cer de 4 luni demiterea şefei. Aceasta îi ameninţă cu instanţa

Primarul din Mioveni vrea o imagine pozitivă

Mesajul video este și o încercare de a-și păstra atenția și sprijinul publicului și de a-și menține imaginea pozitivă, chiar în fața acuzațiilor de corupție și a excluderii din partid.

Ion Georgescu pare încrezător că exprimarea regretului și a angajamentului său față de oraș ar diminua impactul negativ al acuzațiilor asupra percepției publice.

Totuși, deși spune că a reprezentat cu cinste orașul Mioveni pe două continente, Europa și Asia, uită probabil de „cinstea” făcută orașului prin flagrantul la care a fost surprins.

Evident că nu a fost nicidecum o onoare pentru orașul despre care spune că reprezintă „acasă” pentru el și familia sa.

Articolul integral, în Gazeta de Stâlpeni


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală | Ziarul de Iași

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală....

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” | Știri Craiova

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este un proiect ce...