Au fost reținuți Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL de la Crevedia

Data:

Au fost reținuți Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas, care deținea stația GPL care a explodat pe 26 august, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

Firma deținută și administrată de cei doi a operat timp de trei ani punctul de lucru de la Crevedia, deși acesta nu mai avea autorizație de funcționare. În urma exploziei, 5 oameni au murit, iar alți 53 au fost răniți, mulți grav.

Ionuț Daniel Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Au fost reținuți Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. Ce spune Parchetul General

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal”, menționează procurorii.

Citește și: 2 explozii la un depozit GPL din Crevedia

Parchetul General a stabilit că, în perioada 30 septembrie 2020 – 26 august 2023, punctul de lucru din Crevedia al firmei Flagas a funcționat ilegal, cu încălcarea mai multor acte normative.

„Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanșator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment (ultima decedând în cursul zilei de azi) și vătămarea corporală a 54 de persoane, precum și distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora, consecințe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deși trebuiau și puteau să le prevadă.

În cauză s-au efectuat patru percheziții (la sediile a două persoane juridice și domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, arată Parchetul General.

Citește și: Patronii staţiei GPL din Crevedia, aduși la Parchetul General pentru audieri

Patronii staţiei GPL din Crevedia au fost aduși marți la Parchetul General pentru audieri. Ionuţ Doldurea, patronul firmei care deţine staţia GPL din Crevedia, și asociatul său, Cosmin Stîngă, au fost audiați la zece zile de la exploziile devastatoare din Crevedia, în urma cărora cinci oameni au murit, iar alte 53 de persoane au fost rănite.

Exploziile de la Crevedia au avut loc la un depozit GPL, nu o stație de alimentare destinată publicului. Stația GPL fusese închisă, după ce și-a pierdut licența, pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Totuși, în curtea depozitului erau parcate mai multe cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat.

De aceea au avut loc explozii de așa mare amploare.

Mai mult, depozitul, care nu ar fi trebuit să mai funcționeze, se afla într-o zonă locuită. De altfel, incendiul s-a extins la casele din zonă, cel puțin 7 proprietăți fiind distruse.

Acționarii firmei care deține stația GPL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stângă (49%).

Ionuț Daniel Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei.

Citește și: Un poliţist băut şi pozitiv la două substanţe interzise a accidentat o femeie în Caracal


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: IGSU / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...